Recepty Evy Večerovej

Jarabica a` la kura

na víne

1 kura, klobása alebo anglická slanina, olej, cibuľa, klinček, celá škorica, citrón

Menšie kura rozštvrtíme a pod kožu vložíme na kolieska nakrájanú klobásu alebo anglickú slaninu. Dáme do veľkého hrnca na podusenú cibuľu, na každú štvrťku zapichneme jeden klinček a polámanú škoricu, dva plátky citróna, posolíme a dusíme 20 minút do polomäkka. Potom podlejeme červeným vínom a ešte 5 minút povaríme. Podávame s ryžou.

Koláč deň a noc

5 vajec, 200 g masla (Hera), 150 g práškového cukru, 1 dcl vody, 300 g hrubej múky, balíček prášku do pečiva, kakao.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

V mixéri rozmiešame do spenenia 5 žĺtkov s maslom (Herou), pridáme práškový cukor. Pridáme vodu, hrubú múku, prášok do pečiva a sneh z 5 bielkov. Recept môžeme vylepšiť tak, že namiesto 300 g múky dáme iba 250 g múky a 50 g strúhaného kokosu. Stredne veľký plech vytrieme maslom, posypeme múkou a polievkovou lyžicou ukladáme biele kôpky. Do druhej polovice pridáme kakao a ukladáme tmavé kôpky. Koláč pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia 20 minút. Špajdľou skúšame, či je upečený.

Štrúdľa

Štrúdľové cesto, strúhanka, mak, cukor, višne, jablká, hrozienka, maslo

Z jedného balenia štrúdľového cesta urobíme makovo-višňovú a jablkovo-orechovú štrúdľu. Prvý plát posypeme strúhankou, pridáme pomletý mak pomiešaný s cukrom a vykôstkované višne - poukladáme do dvoch tretín tak, aby sme cesto mohli stočiť. Dá sa to robiť pomocou utierky, v ktorej prenesieme štrúdľu na plech.

SkryťVypnúť reklamu

Druhý plát cesta posypeme strúhankou, pridáme jabĺčka nakrájané na tenké plátky a pomiešané s hrsťou hrozienok a trochou strúhanky, aby cesto nezvlhlo. Pokvapkáme rozpusteným maslom, stočíme. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 20 - 25 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 722
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 522
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 535
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 521
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 471
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 039
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 198
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu