FOTO
Guláš lenivého muža
750 gramov bravčového pliecka, tri veľké cibule, paprika, čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, majoránka, dve lyžice dijonskej horčice, štipka chilli, rasca, tri polievkové lyžice polohrubej múky
Mäso nakrájame na kocky spolu s cibuľou a upražíme na veľkej panvici. Dochutíme všetkými ingredienciami okrem cesnaku. Cesnak príde na rad až na záver. Hotovú zmes preložíme do veľkého hrnca a zalejeme asi tromi litrami vody. Pred varením zamiešame a zahustíme múkou. V hrnci varíme hodinu. Po dovarení vmiešame do horúcej zmesi roztlačený cesnak a pomaly telefonujeme kamarátom, aby prišli na skvelý gulášik a po ceste kúpili chlieb.
Kuracie prsia a` la Farišta
500 gramov kuracích pŕs, dve olúpané marhule, 100 gramov mandlí, 300 gramov ryže, šafrán, kurkuma, lyžička medu
Z kuracieho mäsa narežeme a jemne naklepeme stejky, posolíme, pokoreníme a z oboch strán potrieme rozriedeným medom. Posypeme ich šafránom a vypražíme. Odložíme z panvice a vo výpeku upražíme mandle. Vypražené mandle posekáme na menšie časti a vložíme do jemne pripraženej a uvarenej ryže, do ktorej sme počas varenia nasypali kurkumu alebo kari. Do chladnúcej panvice vložíme polovičky marhúľ aby sa zohriali. Po chvíli ich vyberieme, jemne narežeme, do každej vložíme ako ozdobu celú mandľu a pokvapkáme ich zvyškom medu. Naaranžujeme toto farebné jedlo na tanieri a pohľadáme v notesíku telefónne číslo niekoho, s kým by sme si vychutnali každé sústo.