1/2 zeleru, 400 ml mäsového vývaru, 60 ml smotany na varenie, polovica malej cibule, 30 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, 2 plátky bieleho chleba, 1 polievková lyžica strúhaného parmezánu, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Očistený zeler nahrubo nastrúhame. Na rozohriatom tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler a dusíme, kým nezmäkne. Potom ho spolu s cibuľou zmixujeme a zalejeme vývarom. Polievku privedieme do varu, osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa. Pomaly primiešavame smotanu.
Z plátkov chleba povykrajujeme formičkami srdiečka, ktoré opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji a posypeme ich syrom a petržlenovou vňaťou. Potom ich necháme krátko zapiecť a podávame spolu s teplou polievkou.
Zapekané kuracie prsia
4 - 6 plátkov kuracích pŕs, 500 g tvrdého syra, 250 ml šľahačkovej smotany, zmes korenia na kuracie mäso, 800 g zemiakov,
100 g paradajok, 100 g uhoriek, ľadový šalát, 50 g olív, 1 polievková lyžica olivového oleja, šalátové korenie, soľ, sladká paprika
Na umytý plech navrstvíme 250 g tvrdého syra a naň naukladáme plátky okorenených kuracích pŕs. Posypeme zvyškom syra a zalejeme šľahačkovou smotanou. Takto naplnený plech vložíme do mierne rozohriatej rúry. Pečieme asi 40 minút. Kým sa prsia zapekajú, predvaríme očistené a na väčšie kúsky nakrájané zemiaky. Z rúry vyberieme zapečené mäso a kým trochu vychladne, opečieme v rúre predvarené zemiaky. Servírujeme ich s kuracími prsiami posolené a posypané mletou sladkou paprikou. Ako prílohu podávame zeleninový šalát. Pripravíme ho takto: pokrájame paradajky, uhorky a ľadový šalát. Všetko premiešame, pridáme olivy, posypeme šalátovým korením a zalejeme lyžicou olivového oleja.
Hrianky s paradajkami
100 g hriankového chleba, 200 g paradajok, 100 g nastrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Jednotlivé kúsky hriankového chleba opečieme v hriankovači. Na opečené chleby dáme polovicu nastrúhaného syra. Pridáme na kolieska nakrájané paradajky a posypeme ich zvyšným syrom. Naplnené chleby položíme na rozohriaty gril a krátko zapečieme. Po zapečení ich pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na hrianky môžeme dať aj plátok šunky alebo salámy. Po vytiahnutí z rúry dochutíme kečupom.