Recepty Petra Kočiša

Bravčová panenka na grile

FOTO

Bravčová panenka na grile

Bravčová panenka, prosciutto alebo prerastená oravská slanina, soľ, grilovacie korenie.

Bravčovú panenku nakrájame na kolieska hrubé 3 až 4 cm. Posolíme, pokoreníme a po obvode ich obalíme do plátkov prosciutta alebo prerastenej oravskej slaniny. Prepichneme špáradlom, aby to držalo pohromade, a na grile alebo grilovacej panvici opečieme z oboch strán. Podávame so šalátom prípadne s opečeným chlebom.

Kohút na víne

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 10 kuracích stehien alebo pŕs bez kože, 200 g šunky, 300 g malých šampiňónov, 0,5 l červeného vína, 2 lyžice maizeny, 0,3 l vody, 2 lyžice petržlenovej vňate

SkryťVypnúť reklamu

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Cibuľu pokrájame nadrobno a upražíme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a kuracie mäso opražíme zo všetkých strán, kým zľahka nezhnedne. Potom ho vyberieme a odložíme nabok.

Do hrnca dáme na kocky pokrájanú šunku a šampiňóny. Pražíme 1 až 2 minúty. Potom vložíme kura a zalejeme ho vínom. Necháme zovrieť a zmiernime oheň. Zakryjeme a dusíme na slabom ohni asi 1 hodinu, kým kurča celkom nezmäkne.

Maizenu vymiešame s vodou do hladka. Zmes postupne pridávame do vínovej šťavy. Omáčku varíme za stáleho miešania, kým nezovrie a nezhustne. Potom ju na slabom ohni povaríme ešte asi 3 minúty. Tesne pred podávaním mäso posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou, šalátom a opečeným chlebom.

Cestoviny s nivou a pórom

SkryťVypnúť reklamu

250 g syra niva, 250 g cestovín - najlepšie špagiet, 0,25 l šľahačkovej smotany, 1 pór

Na hlbokej panvici rozohrejeme olej a pridáme nadrobno pokrájaný pór. Zľahka ho opražíme do sklovita, pridáme pokrájaný syr a zalejeme smotanou. Varíme, kým sa syr nerozpustí. Pridáme uvarené špagety. Spolu dobre premiešame a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  4. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  5. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  6. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  8. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  1. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 900
  2. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 948
  3. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 4 749
  4. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 878
  5. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 2 812
  6. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 2 727
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 374
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 162
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu