Aj na pokazené mäso treba blok

TRENČÍN - Pani Ďurišková z Trenčína si v miestnom Kauflande kúpila chladené mäso, ktoré hneď po príchode domov dala do mrazničky. Na druhý deň ho potrebovala, a preto ho rozmrazila. "Keď som otvorila vákuový obal, mäso smrdelo a bolo zelené.

Záručná lehota sa končila o štyri dni," hovorí.

Vrátila sa do predajne Kaufland, kde jej povedali, že o probléme vedia a mäso stiahli z predaja. "Peniaze mi nevrátili, pretože som nemala bloček," hovorí.

Ľubica Ďurišková informovala aj Štátnu veterinárnu a potravinovú správu v Trenčíne. "Ak sa zákazník príde sťažovať, musí mať doklad o kúpe," hovorí Mária Knapcová, vedúca odboru hygieny potravín. "Hypermarket má veľa dodávateľov vákuovo baleného mäsa, počas kontroly balíčky s mäsom s dátumom záručnej lehoty, ktorý uvádzala zákazníčka, už v predaji nemali. Vzali vzorky z inej šarže tohto druhu mäsa, ale laboratórne výsledky stále nemáme."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Mäso Ľubica Ďurišková medzičasom zlikvidovala, pretože zapáchalo. Predtým však zapáchajúce mäso so zelenkastým nádychom priniesla do redakcie, kde sme ho odfotili. Z etikety na obale sme identifikovali výrobcu - firmu Fabuš - mäsopriemysel Myjava. Tam o pokazenom mäse nič nevedia. "Dosiaľ sme nedostali žiadne oficiálne stanovisko od nášho obchodného partnera, ani od kontrolných orgánov. Ak sa tak stane budeme postupovať štandardným spôsobom, preveríme opodstatnenosť reklamácie a preskúmame, kde mohlo prísť k porušeniu teplotného reťazca, pri prevoze, skladovaní, predaji alebo u samotného zákazníka," tvrdí Vladimír Romančík, obchodný zástupca mäsopriemyslu Myjava.

"Vždy stojíme na strane zákazníka, ale je dôležité, aby si ľudia schovávali doklady o kúpe potravín a vedeli nám poskytnúť čo najviac informácií o produkte," hovorí Knapcová.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: SILVIA MALOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 11 708
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 476
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 913
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 708
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 549
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 232
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 140
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 073
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu