Recepty Ivety Ledererovej

Ryba mojej mamy, ktorú jem najradšej

Väčší kapor, soľ, asi 150 g mletých orechov, 3 - 4 lyžice múky, červená paprika, čierne korenie, 2 - 3 strúčiky cesnaku

Vývar: voda, väčšia cibuľa, mrkva a petržlen

Kapra po očistení a umytí rozdelíme na porcie a posolené odložíme. Aj hlavu a chvost. Uvaríme vývar, scedíme a necháme vychladnúť. Orechy, múku, červenú papriku a čierne korenie premiešame a dáme do vývaru.

Vložíme tam aj naporciovanú rybu a rozpučený cesnak, prípadne dosolíme. Pomaly varíme asi 20 minút, keď je ryba väčšia, aj dlhšie. Pred podávaním ešte asi na dve hodiny odložíme na teplé miesto (hrniec sa môže aj prikryť dekou). V pare sa chute prepoja a vznikne skutočná pochúťka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Obľúbené cestoviny

Cestoviny (najlepšie talianske), 4 paradajky, 1 stredne veľká cibuľa, olivový olej, soľ, 1 - 2 strúčiky cesnaku, oregano, zmes talianskeho korenia, syr feta alebo parmezán

Cestoviny uvaríme, sparíme paradajky a stiahneme z nich šupku. Cibuľu nakrájame na kúsky a opražíme na olivovom oleji, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a nakrájané paradajky. Dochutíme oreganom a zmesou talianskeho korenia. Priamo do hotovej zmesi môžeme pridať slaný nakrájaný syr feta a všetko hneď podávame s cestovinami.

Ak sa rozhodneme pre parmezán, je dobré cestoviny ešte podľa chuti osoliť.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 652
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 423
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 731
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 312
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 426
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 703
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 939
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu