Recepty Petra Marcina

Jahňacie karí

Na 4 porcie: 800 g jahňacieho mäsa z pliecka (bez tuku, s kosťou), 2 stredne veľké cibule, 1 jablko, soľ, 1 polievková lyžica múky, 1 lyžica medu, 1 a pol polievkovej lyžice arašidového (podzemnicového) oleja, rovnaké množstvo masla, karí korenia, mletej sladkej papriky, mango pasty, 1 čajová lyžička kečupu (alebo paradajkového pretlaku), necelý liter teľacieho vývaru (aj z kocky), osminka litra kokosového mlieka

Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu a jablko očistíme a tiež nakrájame. Mäso osolíme, pomúčime a premiešame. Opečieme na oleji do zlatista a necháme odkvapkať na site. Do hrnca dáme maslo a dozlata na ňom opečieme cibuľu. Pridáme kúsky jablka a tiež ich opečieme. Posypeme karí korením a paprikou a podusíme na miernom ohni. Pridáme kečup (pretlak), podlejeme vodou. Vložíme mäso a za stáleho miešania necháme zovrieť. Teplotu stiahneme a dusíme asi hodinu. Ak treba, podlejeme vodou. Mäkké kúsky mäsa postupne vyberáme. Keď sú všetky mäkké, pridáme mango, med, kokosové mlieko a varíme dovtedy, kým omáčka nezhustne. Na záver ju zmixujeme a vložíme do nej mäso.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Kačacie prsia s omáčkou

Na 2 porcie: 1 veľký kus kačacích pŕs alebo 2 menšie, 1 strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu, rovnaké množstvo pomarančovej šťavy, 1 polievková lyžica sójovej omáčky a masla, 1 čajová lyžička medu, rovnaké množstvo paradajkového pretlaku, pol lyžičky maizeny

Kačacie prsia s kožou na bokoch narežeme na viacerých miestach tak, aby počas pečenia vytekal tuk. Dávame pozor, aby sme neporušili mäso. Posolíme, okoreníme a stranu s kožou opečieme do chrumkava. Prsia obrátime a opekáme na vytečenom kačacom tuku, aby sa uzavreli póry mäsa. Potom ich vyberieme z panvice. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, vložíme do nej prsia a pečieme 17 až 20 minút. Vyberieme a necháme odstáť.

Medzitým očistíme a popučíme cesnak. Povaríme ho s octom, pomarančovou šťavou, medom a pretlakom. Maizenu zmiešame so sójovou omáčkou a 2 polievkovými lyžicami vody, všetko pridáme do omáčky a varíme do zhustnutia. Po kúskoch pridáme maslo, soľ a korenie. Hotovú omáčku nalejeme do tanierov, kačacie prsia nakrájame na plátky a položíme na ňu.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 694
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 485
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 485
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 473
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 525
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 005
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 176
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu