Na 4 porcie: 800 g jahňacieho mäsa z pliecka (bez tuku, s kosťou), 2 stredne veľké cibule, 1 jablko, soľ, 1 polievková lyžica múky, 1 lyžica medu, 1 a pol polievkovej lyžice arašidového (podzemnicového) oleja, rovnaké množstvo masla, karí korenia, mletej sladkej papriky, mango pasty, 1 čajová lyžička kečupu (alebo paradajkového pretlaku), necelý liter teľacieho vývaru (aj z kocky), osminka litra kokosového mlieka
Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu a jablko očistíme a tiež nakrájame. Mäso osolíme, pomúčime a premiešame. Opečieme na oleji do zlatista a necháme odkvapkať na site. Do hrnca dáme maslo a dozlata na ňom opečieme cibuľu. Pridáme kúsky jablka a tiež ich opečieme. Posypeme karí korením a paprikou a podusíme na miernom ohni. Pridáme kečup (pretlak), podlejeme vodou. Vložíme mäso a za stáleho miešania necháme zovrieť. Teplotu stiahneme a dusíme asi hodinu. Ak treba, podlejeme vodou. Mäkké kúsky mäsa postupne vyberáme. Keď sú všetky mäkké, pridáme mango, med, kokosové mlieko a varíme dovtedy, kým omáčka nezhustne. Na záver ju zmixujeme a vložíme do nej mäso.
Kačacie prsia s omáčkou
Na 2 porcie: 1 veľký kus kačacích pŕs alebo 2 menšie, 1 strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu, rovnaké množstvo pomarančovej šťavy, 1 polievková lyžica sójovej omáčky a masla, 1 čajová lyžička medu, rovnaké množstvo paradajkového pretlaku, pol lyžičky maizeny
Kačacie prsia s kožou na bokoch narežeme na viacerých miestach tak, aby počas pečenia vytekal tuk. Dávame pozor, aby sme neporušili mäso. Posolíme, okoreníme a stranu s kožou opečieme do chrumkava. Prsia obrátime a opekáme na vytečenom kačacom tuku, aby sa uzavreli póry mäsa. Potom ich vyberieme z panvice. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, vložíme do nej prsia a pečieme 17 až 20 minút. Vyberieme a necháme odstáť.
Medzitým očistíme a popučíme cesnak. Povaríme ho s octom, pomarančovou šťavou, medom a pretlakom. Maizenu zmiešame so sójovou omáčkou a 2 polievkovými lyžicami vody, všetko pridáme do omáčky a varíme do zhustnutia. Po kúskoch pridáme maslo, soľ a korenie. Hotovú omáčku nalejeme do tanierov, kačacie prsia nakrájame na plátky a položíme na ňu.