Avokádo - dozretý plod rozkrojíme, odstránime kôstku a dužinu vydlabávame lyžičkou. Najlepšie chutí osolená, korenená alebo s horčicou. Nakrájanú dužinu možno pridávať do šalátov alebo nátierok.
Liči (čínske slivky) - sú veľké ako orechy. Pod vráskavou šupkou majú dužinu, ktorá chutí podobne ako čerešne. Plody sa po odstránení tvrdých semien konzumujú čerstvé i uvarené.
Mango - po dozretí a oddelení kôstky ho možno jesť aj so šupkou. Má chuť marhule. Pri jeho konzumácii sa nemá piť alkohol.
Karambola - konzumuje sa surová bez šúpania. Má sladkokyslú a osviežujúcu chuť.
Granátové jablko - rozkrojíme a lyžičkou vyberáme šťavnaté kúsky so semenami, ktoré sú sladkokyslé a osviežujúce.