Recepty Nade Rappensbergerovej

Nerada čítam nákladné recepty, ktoré nám bežne odporúčajú celebrity. Preto ponúkam recepty, ktoré nie sú nákladné a môžu sa upiecť z u nás dostupných polotovarov, prípadne celé pripraviť doma.

Koláč mnohých chutí

1 lístkové alebo štrúdľové cesto, 0,5 kg bryndze, 4 vajcia, pol pohára kyslej smotany, trocha masla

Ak použijeme lístkové cesto, rozdelíme ho na tri rovnaké časti a rozvaľkáme. Plech opláchneme studenou vodou a položíme naň jednu vrstvu cesta, ktorú natrieme polovicou plnky. Plnku vymiešame z bryndze, štyroch žĺtkov, snehu zo štyroch bielkov, trochy kyslej smotany a masla. Na plnku položíme druhú vrstvu cesta, ktorú natrieme druhou polovicou plnky. Na vrch dáme tretiu časť cesta, potrieme maslom a veľmi pomaly pečieme na miernom ohni.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Ak si zvolíme štrúdľové cesto, každý plát, ako aj plech, treba dobre pomastiť rozpusteným maslom. Ak chceme sladký múčnik, plnku urobíme namiesto z bryndze z tvarohu, ktorý osladíme práškovým cukrom. Môžeme do neho pridať aj namočené hrozienka alebo kandizované ovocie.

Nadina pizza

350 g hladkej múky, 20 g droždia, štipka soli, pohárik vlažnej vody a čo dala komora - huby, šunka, rybičky z konzervy, kukurica, hrášok. Dôležitý je paradajkový pretlak alebo čerstvé paradajky, strúhaný syr, olej

Z 350 g múky, 20 g droždia, štipky soli a pohárika vlažnej vody (použijeme jej toľko, aby bolo cesto vláčne) vypracujeme cesto. Necháme ho najmenej dve hodiny kysnúť, potom rozvaľkáme a položíme na dobre vymastený plech, potrieme olejom a naukladáme naň, čo máme doma: podusené huby, šunku alebo rybičky z konzervy, kukuricu, hrášok. Podstatné je, že na prípravu pizze musíme použiť paradajkový pretlak alebo čerstvé paradajky, a na vrchu musí byť syr. Pokvapkáme olejom a vo veľmi horúcej rúre pečieme 12 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Slovenská lahôdka

Zemiaky a kyslá kapusta podľa potreby, slanina alebo klobása, 1 cibuľa

Uvarené zemiaky mierne popučíme a ešte horúce zmiešame s ľubovoľným množstvom nakrájanej surovej (alebo aj podusenej) kyslej kapusty. Vrch polejeme cibuľou upraženou na rozškvarenej slanine alebo klobáse.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 706
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 507
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 518
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 499
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 492
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 022
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 188
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu