Recepty Laca Krausa

Excalibur

FOTO

Excalibur

Väčšie kúsky (ako do guláša) teľacieho a jahňacieho mäsa prudko opražíme na olivovom oleji. Posolíme, dáme trochu mletej rasce, 2 - 3 borievky,

0,5 dl koňaku a na 3 minúty prikryjeme. Pridáme pokrájanú veľkú cibuľu, ktorú tiež jemne osmažíme. Všetko zakryjeme malými plátkami anglickej slaniny a klobásy, na to nasypeme na mesiačiky nakrájaný cesnak, dáme vrstvu čerstvej kyslej kapusty a na záver obložíme tenkými kolieskami zemiakov. Znovu posolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Zapekáme asi 13 minút pri teplote 180 stupňov, potom vyberieme z rúry, zalejeme 2 dl vývaru, prikryjeme a pečieme ešte 40 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Traja mušketieri

Dostatočne hrubú sviečkovú rozrežeme na tri podlhovasté časti. V nádobke roztlčieme nadrobno pokrájaný cesnak, muškátový orech, čili papričku, koriander a čerstvú bazalku. Pridáme soľ, olivový olej a všetko dobre rozmiešame. Zmesou potrieme plátky panenky (z oboch strán) a odložíme na kovový podnos. Dáme na 4 až 12 hodín do chladničky.

Potom na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme na tenko nakrájané kúsky anglickej a oravskej slaniny. Po jemnom opražení vložíme panenku a opekáme. Po chvíli zalejeme 0,1 dl suchého bieleho vína. Medzitým pridáme do hrnca s vodou soľ, vegetu, karí korenie v prášku a necháme zovrieť. Do vriacej vody vložíme cestoviny a varíme ich 8 - 10 minút. Získajú krásnu zlatistú farbu a osobitú chuť. Pri servírovaní ozdobíme mäso čerstvou paprikou, kúskami broskyne a pomaranča, k tomu dáme cestoviny.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 727
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 533
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 538
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 527
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 459
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 044
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 203
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu