"Sily v pečení harule si zmeralo deväť trojčlenných tímov z rôznych kútov Slovenska. Podmienkou však bolo, že šéfovať im musel Medzibroďan alebo niekto, kto má s touto obcou niečo spoločné. Najlepšiu haruľu upiekol Haruľa tím zložený z dvoch domácich a Ľubietovčanky. Najkratšie to trvalo vlaňajšiemu víťazovi v pečení Háčik tímu. Traja muži z Medzibrodu a Banskej Bystrice vytvorili časom 2 minúty 57 sekúnd nový svetový rekord, čím prekonali svoj rekord z vlaňajška," povedal Tomáš Pohorelec.
Dobrá haruľa, ktorá preslávila Medzibrod, musí byť podľa miestnych tenká ako čínsky porcelán, chrumkavá a neobyčajne chutná. Haruľu pečú zo zemiakov, múky a vajec. Do cesta pridávajú cibuľu, cesnak, masť, slaninu, majoránku, soľ, papriku a korenie. Neodmysliteľnou ingredienciou je voňavá rastlinka metka, nie je to však mäta pieporná. (tasr)