Recepty Adriany Polákovej

Ľadový šalát

s medovohorčicovým dressingom

1 ľadový šalát, 2 polievkové lyžice medu, 50 g masla, 1 polievková lyžica dijonskej horčice, 10 cherry paradajok, 1 mozzarella, 100 g prosciutto crudo

Do misky natrháme ľadový šalát a pridáme k nemu na polovicu pokrájané paradajky. Potom si pripravíme medovohorčicový dressing. Na panvici zohrejeme na miernom ohni med, pridáme maslo a počkáme, kým sa voda z masla vyparí a zmes sa zahustí. Potom pridáme horčicu a vychladnutým dressingom pokvapkáme šalát. Pridáme na plátky nakrájané prosciutto crudo a ozdobíme syrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Medailónky Maštaľ

200 g bravčovej panenky, 4 - 5 sušených paradajok, 4 - 5 plátkov mozzarelly, 30 g masla, 5 polievkových lyžíc sladkej smotany, soľ, čierne korenie

Bravčovú panenku nakrájame na 5 plátkov, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Z obidvoch strán opečieme na panvici. Vyberieme na tanier, navrch dáme sušenú paradajku, plátok syra a dáme zapiecť. Medzitým pridáme do výpeku maslo a smotanu, počkáme kým sa z masla odparí voda a hotovou omáčkou prelejeme zapečené mäso. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolčekmi.

Magduškin gaštanový  zákusok

4 vajcia, 600 g polohrubej múky, 600 g cukru, 2 polievkové lyžice kakaa, 100 g masla, 100 g cukru, 2 balíky gaštanového pyré, 2 smotany na šľahanie, 1 čokoláda na varenie

Vymiešame žĺtky s cukrom a postupne pridáme preosiatu múku s 1 lyžicou kakaa. Potom jemne vmiešame sneh z bielkov, vylejeme na plech a dáme piecť.

SkryťVypnúť reklamu

Medzitým vymiešame maslo, cukor, lyžicu kakaa a gaštanové pyré. Srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a naplníme ho gaštanovou zmesou tak, že ju rovnomerne rozotrieme na dno a boky formy. Stred vyplníme vyšľahanou šľahačkou a dáme do chladničky stuhnúť.

Upečené cesto necháme vychladnúť a potom rozrežeme na veľkosť srnčieho chrbta. Z uvedenej dávky by nám mali vyjsť dva kusy. Jeden plát priložíme na srnčí chrbát s gaštanovou zmesou a všetko spolu prevrátime. Opatrne dáme preč formu fóliu, kraje trocha pritlačíme k cestu a povrch pokvapkáme čokoládou. Druhý kus cesta si môžete odložiť do mrazničky a použiť nabudúce. Keď budete zákusok krájať, gaštanovú časť prerežte najprv niťou, aby ste sa nožom ľahšie dostali k cestu.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 670
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 453
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 733
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 400
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 445
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 617
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 966
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 206
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu