s medovohorčicovým dressingom
1 ľadový šalát, 2 polievkové lyžice medu, 50 g masla, 1 polievková lyžica dijonskej horčice, 10 cherry paradajok, 1 mozzarella, 100 g prosciutto crudo
Do misky natrháme ľadový šalát a pridáme k nemu na polovicu pokrájané paradajky. Potom si pripravíme medovohorčicový dressing. Na panvici zohrejeme na miernom ohni med, pridáme maslo a počkáme, kým sa voda z masla vyparí a zmes sa zahustí. Potom pridáme horčicu a vychladnutým dressingom pokvapkáme šalát. Pridáme na plátky nakrájané prosciutto crudo a ozdobíme syrom.
Medailónky Maštaľ
200 g bravčovej panenky, 4 - 5 sušených paradajok, 4 - 5 plátkov mozzarelly, 30 g masla, 5 polievkových lyžíc sladkej smotany, soľ, čierne korenie
Bravčovú panenku nakrájame na 5 plátkov, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Z obidvoch strán opečieme na panvici. Vyberieme na tanier, navrch dáme sušenú paradajku, plátok syra a dáme zapiecť. Medzitým pridáme do výpeku maslo a smotanu, počkáme kým sa z masla odparí voda a hotovou omáčkou prelejeme zapečené mäso. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolčekmi.
Magduškin gaštanový zákusok
4 vajcia, 600 g polohrubej múky, 600 g cukru, 2 polievkové lyžice kakaa, 100 g masla, 100 g cukru, 2 balíky gaštanového pyré, 2 smotany na šľahanie, 1 čokoláda na varenie
Vymiešame žĺtky s cukrom a postupne pridáme preosiatu múku s 1 lyžicou kakaa. Potom jemne vmiešame sneh z bielkov, vylejeme na plech a dáme piecť.
Medzitým vymiešame maslo, cukor, lyžicu kakaa a gaštanové pyré. Srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a naplníme ho gaštanovou zmesou tak, že ju rovnomerne rozotrieme na dno a boky formy. Stred vyplníme vyšľahanou šľahačkou a dáme do chladničky stuhnúť.
Upečené cesto necháme vychladnúť a potom rozrežeme na veľkosť srnčieho chrbta. Z uvedenej dávky by nám mali vyjsť dva kusy. Jeden plát priložíme na srnčí chrbát s gaštanovou zmesou a všetko spolu prevrátime. Opatrne dáme preč formu fóliu, kraje trocha pritlačíme k cestu a povrch pokvapkáme čokoládou. Druhý kus cesta si môžete odložiť do mrazničky a použiť nabudúce. Keď budete zákusok krájať, gaštanovú časť prerežte najprv niťou, aby ste sa nožom ľahšie dostali k cestu.