Požierač hotdogov má najradšej diétne tofu

Na pretekoch jedákov dokáže Japonec Takeru Kobajaši pojesť neuveriteľne veľa, v civile však dbá na štíhlu líniu. "Bežne toho veľa nepojem," hovorí niekoľkonásobný svetový rekordman, ktorý je na čele svetových tabuliek v jedení hotdogov či mäsových taštič

FOTO - TASR/EPA


iek. Posledný svetový rekord získal pred dvoma týždňami, keď v Hongkongu napchal do seba za dvanásť minút sto taštiček plnených bravčovým mäsom. Za rovnaký čas už dokázal zjesť aj 53 a pol hotdoga. Na súťažiach používa 27-ročný Kobajaši vždy rovnakú techniku - sústo najprv stlačí prstami, potom ho celé prehltne a zapije dúškom vody.

Rodák z Nagoje meria 1,70 metra, váži 64 kíl a má vysokoškolský diplom z ekonómie. Profesionálnym jedákom sa stal vďaka svojim priateľom. "Zvykol som pomáhať spolužiačkam dojedať, čo mali na tanieri. Moji kamaráti z toho usúdili, že mám istý dar, a keď videli v televízii upútavku na turnaj, hneď ma prihlásili. Vyhral som a tým sa začala moja kariéra," spomína Kobajaši.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Jeho príprava na súťaže vyzerá takto: Trikrát týždenne športuje a v období medzi piatimi turnajmi, ktoré každoročne absolvuje, dbá, aby sa neprejedal. Dva mesiace pred turnajom však začne porcie zväčšovať a tesne pred súťažou ich zase zmenší, aby sa na turnaji mohol najesť do prasknutia.

Japonec, ktorého krajania prezývajú ľudské tsunami, si svoj bežný denný prídel delí na šesť malých chodov. "Keď zjem naraz veľa, tlačí ma žalúdok," hovorí. Párky v rožku a hamburgery, ktoré sú jeho častým "športovým náradím", však v civile vôbec neje, pretože ich považuje za nezdravé. Jeho najobľúbenejším jedlom je diétne tofu.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 667
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 443
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 733
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 367
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 437
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 644
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 951
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 227
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu