(recept indickej priateľky Veeny Dass)
500 g rybieho filé, soľ, trocha citrónového džúsu, vrecko mrazenej zeleniny (mrkva, fazuľka, zemiaky, zelený šalát)
Majonéza: tri žĺtky, trocha horčicovej múčky (možno ju nahradiť horčicou), 2 lyžičky cukru, trocha soli, štipka červenej papriky a čierneho korenia, dve lyžice bieleho octu
Zo žĺtkov, horčice a ostatných uvedených ingrediencií pripravíme v mixéri majonézu. Filé osolíme a marinujeme hodinu v citrónovom džúse. Varíme v pare. Po vychladnutí namáčame do majonézy, do ktorej sme vmiešali uvarenú a vychladnutú zeleninovú zmes. Servírujeme na podlhovastej mise, na ktorú sme rozprestreli listy zeleného šalátu.
Ryža so šošovicou
(recept Sarity Kakar, sekretárky na slovenskej ambasáde - jedlo, ktoré v Indii uzdravuje)
2 šálky dlhozrnnej ryže, 1 šálka žltej šošovice, 1 veľká lyžica masla, lyžička rasce, kúsok ošúpaného čerstvého zázvoru, pol lyžičky kurkumy, voda,1 šálka na kocky pokrájanej rôznej zeleniny
Ryžu a šošovicu umyjeme a spolu zmiešame. Roztopíme maslo, pridáme do neho rascu a zázvor a minútu ich opekáme. Potom pridáme kurkumu, ryžu a šošovicu, zamiešame a dolejeme vodou tak, aby voda presahovala asi 5 centimetrov nad zmes. Dusíme, kým sa všetko nerozvarí na kašu. Pred skončením pridáme zeleninu. Jedlo je vhodné pre ľudí, ktorí majú problémy s trávením.
Studená melónová polievka s bazalkou a slaninkou
(recept Austrálčanky Barbary Epworthovej)
1 väčší, vo vnútri ešte zelený vodový melón, 2 dl čerstvej pomarančovej šťavy, 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu, pol lyžičky čerstvej bazalky, 6 plátkov anglickej slaniny
Melón prekrojíme, vyčistíme od semien a dužinu rozmixujeme na kašu. Pridáme džús a jogurt a vzniknutú polievku necháme odležať v chladničke. Nakrájame bazalku, pridáme do polievky. Plátky slaniny opečieme do chrumkava tak, aby sa dala pomrviť. Ozdobíme ňou polievku a podávame.