Recepty moderátorky Zuzany Hajdu

Rozhodla som sa pre talianske recepty. Niežeby mi slovenská kuchyňa nechutila - práve naopak. Väčšinou mi však nezostáva veľa času na varenie a tieto jedlá, okrem toho, že sú zdravé, sú aj nenáročné na čas a prípravu. Verím, že vám budú chutiť. Recepty

Rozhodla som sa pre talianske recepty. Niežeby mi slovenská kuchyňa nechutila - práve naopak. Väčšinou mi však nezostáva veľa času na varenie a tieto jedlá, okrem toho, že sú zdravé, sú aj nenáročné na čas a prípravu. Verím, že vám budú chutiť. Recepty sú pre dve osoby.

Pasta al pomodoro

5 stredne veľkých paradajok, 300 g špagiet, 1 feferónka, 10 lístkov bazalky, soľ, olivový olej, 1 veľká cibuľa

Na kvapke olivového oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Na rovnaké kúsky nakrájame aj surové paradajky, aj so šupou. Pridáme čerstvú alebo sušenú feferónku, ktorú môžeme nahradiť mrazenou bazalkou. Prikryjeme, až kým z masy nevznikne kompaktná polohustá hmota. Na záver omáčku osolíme a zmiešame s uvarenými špagetami. Namiesto špagiet môžeme použiť inú cestovinu. Odporúčam penne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pasta zucchine

3 cukiny, 250 až 300 g špagiet alebo penne, 6 lístkov bazalky, soľ

Na rozpálenú panvicu vložíme cukiny. Predtým ich pokrájame na kolieska, ktoré rozkrojíme ešte na štvoro. Pridáme

6 lístkov bazalky a posolíme. Nakoniec pridáme k zmesi špagety alebo inú cestovinu.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

6 strúčikov cesnaku, 1 feferónka, 300 g špagiet, soľ, 15 lístkov rukoly

Feferónku a cesnak nakrájame na veľmi tenké kolieska. Vložíme do rozpálenej panvice, kde ich krátko opražíme - len chvíľku, kým do oleja neprejde ich šťava a chuť. Zmes nesmie prihorieť. Zmiešame so špagetami. Pre farebnú pestrosť dáme na tanier čerstvú rukolu.

Falošná pizza

2 kusy arabského chleba pita, 50 g prosciutto crudo, 1 mozzarella, 2 paradajky, 6 lístkov bazalky

SkryťVypnúť reklamu

Chlieb pita horizontálne rozkrojíme tak, aby z neho vznikla kapsa. Vnútro obložíme prosciuttom crudom alebo aj obyčajnou šunkou a mozzarellou nakrájanou na kolieska, na ktoré ešte naukladáme kolieska paradajok. Tento viacfarebný zázrak potom polejeme dostatočným množstvom olivového oleja, posolíme, pridáme mrazenú či čerstvú bazalku. Ak niekto obľubuje pikantné chute, môže pridať aj feferónku a rukolu. Kapsu zatvoríme a vložíme do predhriatej rúry na 10 až 12 minút, kým pita nestvrdne a mozzarella sa nerozpustí.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 644
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 402
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 728
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 249
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 402
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 741
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 927
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 294
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu