4 kuracie stehná, 16 plátkov prerastenej slaniny, soľ, 500 g kyslej kapusty
Stehná umyjeme, osušíme a posolíme. Obalíme plátkami slaniny. Do pekáča rozložíme kyslú kapustu, na ktorú poukladáme upravené stehná. Vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Podávame so zemiakovou kašou.
Grilovaný pečeňový rezeň
600 g teľacej alebo bravčovej pečene, 15 g hladkej múky, 1 vajce, 20 g strúhanky, 40 g masla
Plátky pečene zľahka naklepeme, osolíme a obalíme v múke, vajci a strúhanke. Po oboch stranách grilujeme štyri minúty. Hotový rezeň potrieme rozohriatym maslom. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.
Pstruh na cibuli
4 pstruhy, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice oleja, 4 cibule, 0,2 dcl bieleho vína
Vyčistené pstruhy osolíme a okoreníme. Na oleji opražíme plátky cibule, na ktoré uložíme pstruhy. Podlejeme vínom a upečieme vo vyhriatej rúre. Podľa potreby pstruhy podlievame a polievame výpekom.