si možno pochutnať na špecialitách francúzskej, talianskej, japonskej, indickej, tureckej, mexickej, balkánskej či židovskej kuchyne. Nové reštaurácie s ponukou jedál z cudziny v Bratislave pritom podľa českého denníka dbajú aj na kvalitu. Bývalá reštaurácia West pod televíznym vysielačom Kamzík, dnes mexická reštaurácia El Paso, má za sebou pôsobenie mexického kuchára, ktorý pred časom prišiel kvalitu skontrolovať. „Sem tam niečo opravil, ale vcelku sa zdal byť spokojný,“ cituje MFD manažérku podniku Petru Nagyovú. Obdobne sa školí aj personál francúzskej reštaurácie Pressburg v hoteli Danube. Celý personál kuchyne dvakrát ročne absolvuje školenie u francúzskych šéfkuchárov. Problémom je zháňanie potrebných surovín. Niektoré reštaurácie si ich dovážajú z Viedne, grécka reštaurácia Delfín v Bratislave si grécke kozie syry, koreniny a víno dováža z Grécka sama.
(TASR)