V Tureckej varili halušky Turci, zvíťazili Mišiaci

Družstvo Mišiakov s kuchárom Milanom Holákom z Banskej Bystrice sa v sobotu v Tureckej opäť stalo majstrom sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek. Dokázali ich navariť za 8,01 minúty a trojkilovú porciu skonzumovali za neuveriteľných 50 sekúnd.

Svoj predchádzajúci rekord tak zlepšili o šesť sekúnd. Bryndzové halušky v Tureckej varili aj Turci s krivými šabľami a peknými zajatkyňami. I menej pozorný divák však vybadal, že nepatria k súťažiacim. Chýbal im bojový zápal pri hrncoch, miskách a rajbadle. Naozajstní súťažiaci mali prepracovaný nielen proces varenia, jedenia, ale aj povzbudzovania. Banskobystrické družstvo Mišiakov vymenilo vlaňajšie červeno-čierne čiapky s brmbolcom za modro-žlté. Hlavný jedák Miški jedol dvoma lyžicami. V istej chvíli sa zdalo, že už nezje ani jedinú halušku, ale vydržal a zožal potlesk povzbudzovačov. Na bryndzové halušky dostali chuť hlavne tí návštevníci, čo sa na súťaž nepozerali. Pravé turečtianske halušky varila od skorého rána i pani Petrenková. "Sme radi, že sem ľudia prídu, nech vedia o Tureckej. Nachystaných máme 150 kilogramov zemiakov. Halušky hádžeme ručne už štvrtý rok a vždy sa nám vydaria." Až 300 trestných bodov mohli dostať súťažiaci za kvalitu halušiek. Rozhodca Ľubomír Strmeň tvrdí, že tí, ktorí sa chcú na MS umiestniť do desiateho miesta, ich musia naozaj vedieť variť. I jesť. S tým druhým malo problém družstvo zahraničného vysielania Slovenského rozhlasu. "Ani jeden z nás nemá rád halušky," tvrdila Helga Dingová. A to nielen Američan a Angličanka v družstve, ale aj dve Slovenky. Podľa výsledkovej listiny ich nakoniec zjedli za osem minút. Dvadsať trestných bodov dostali za málo soli. Svetovo bolo na majstrovstvách sveta v Tureckej aj ostatným. Nálada podľa pamätníkov bola ešte lepšia ako vlani.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

IVETA BIELIKOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 722
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 521
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 534
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 519
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 473
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 037
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 197
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu