ra a jeho manželky sedieť najvyšší predstavitelia štátu Jozef Migaš, Mikuláš Dzurinda a Eduard Kukan s manželkami a hostia, prezidenti Českej republiky, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska a Ukrajiny s prvými dámami. Slávnostný obed pripravia majstri-kuchári z bratislavského hotela Forum. Súčasťou menu bude hovädzí vývar Princes so zdobenými knedličkami a zeleninou. Ako hlavné jedlo sa bude podávať plnená roláda z morčacích pŕs a anglická sviečková s novými zemiakmi, zemiakovými kroketami a jarným šalátom. Hostia si pochutia aj na jahodovom tuneli s omáčkou, čo je vlastne špeciálny krém z čerstvého ovocia. Mimoriadna pozornosť je venovaná aranžmánu, detaily sú premyslené do najmenších podrobností a jednotlivé zložky menu budú "malými umeleckými dielami". Ešte stále sa zvažuje druh aperitívu, ktorý by mal byť akceptovateľný aj pre prítomné dámy. Spresňujú sa aj druhy a ročníky slovenských vín. Uvažuje sa o Rulandskom šedom, dvoj- alebo päťputňovom tokajskom, Cabernete Souvignon a červenom Tramíne. Keďže pri slávnostnej tabuli budú sedieť mimoriadne významní hostia, nezaobíde sa príprava a podávanie menu bez osobitných bezpečnostných opatrení, o ktoré sa postarajú hygienici a pracovníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov SR. Každý prezidentský pár bude obsluhovať jeden čašník osobitne.
(TASR)