V Belgicku spôsobili zamorenie potravín kŕmne zmesi kontaminované dioxínom, keď sa pri ich výrobe údajne použil nesprávny tuk. Belgické zvieratá skonzumovali 1060 ton takýchto zmesí. Dioxín sa potom dostal do mäsa, mlieka, vajec a týmto reťazcom napríklad do cestovín, ale i niektorých liehovín. Dioxín môže vznikať rozkladom polychlórovaných bifenylov. Tieto látky veľmi dobre poznáme z takých materiálov, ako sú laky, farby, moridlá či rôzne nátery používané na drevo. V potravinách sú to, samozrejme, cudzorodé látky. Ako sme sa včera dozvedeli zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, dovoz bravčového mäsa do SR sa za tento rok oproti vlaňajšku povážlivo zvýšil, pričom slovenský jatočný dobytok nejde na odbyt. (Pozri aj 6. stranu)