uhľohydráty, ktoré spôsobujú vytváranie zvýšeného množstva hormónu inzulín v podžalúdkovej žľaze. Inzulín spôsobuje, že sa tuk znova ukladá a udržuje v tukových bunkách. Súčasne vyvoláva pocit hladu. Preto treba nahradiť "rýchle" uhľohydráty "pomalými", ktoré sa nachádzajú hlavne v celozrnných potravinách, zelenine a ovocí. Pri nákupoch si treba dávať pozor na zloženie potravín - glukóza, maltóza, laktóza a fruktóza sú len iné názvy cukru. Jedlo si treba rozdeliť na viac menších častí - najlepšie päť až sedem - aby bola hladina cukrov v krvi stabilná a aby pankreas neprodukoval inzulín, ale hormón glukagón, ktorý pomáha pri odbúravaní tukových buniek. Treba sa tiež vyvarovať pitia sladených tekutín, ktoré treba nahradiť vodou alebo minerálkou. Týmto spôsobom sa nám - pomaly, ale isto - podarí bez hladu zvíťaziť nad prebytočnými kilami.