becherovky pripravuje s. r. o. Simpex Plus i napriek oznámeniu a. s. Jan Becher - Karlovarská Becherovka, že na tento krok bude reagovať trestným oznámením. Konateľ slovenskej firmy Š. Šipčiak uviedol, že firma získala na 20 rokov výhradné právo vyrábať likér podľa pôvodného receptu z roku 1807, ktorý vlastní Zdeněk Hoffmann. Slovenský likér má mať značku Johann Becher Bitter Karlsbad a bude sa predávať v rovnakých fľašiach s podobnou etiketou ako karlovarský. Vlastník receptúry Hoffmann včera uviedol, že sa najskôr pokúsil dohodnúť s terajším karlovarským producentom becherovky a štátnymi orgánmi v ČR, tí však nereagovali. Podľa neho nie je receptúra Karlovarskej Becherovky pôvodná, obsahuje viac škorice a klinčekov, a umelé prísady, ktoré v pôvodnej receptúre z roku 1807 neboli, pretože ešte neexistovali. Slovenská firma už získala certifikát Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie na výrobu bylinného likéru a požiadala slovenský úrad priemyselného vlastníctva o registráciu produktu. Chotínska likérka po nábehu výroby ráta s mesačnou výrobou milióna litrov likéru s 38 % alkoholu. Z hľadiska konzumenta je chotínska becherovka na pohľad tmavšia, so slabšou arómou škorice, je jemnejšia a zdá sa menej sladšia.