V novomestskej firme NoKo začali spracovávať uhorky

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM (TASR) - Po trojročnej prestávke včera firma NoKo, spol. s r. o., Nové Mesto nad Váhom, obnovila konzervárenskú výrobu. Ako uviedla výrobná riaditeľka spoločnosti Emília Jurisová, firma plánuje vyrobiť 200 ton uhoriek v sladkokyslom .

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM (TASR) - Po trojročnej prestávke včera firma NoKo, spol. s r. o., Nové Mesto nad Váhom, obnovila konzervárenskú výrobu. Ako uviedla výrobná riaditeľka spoločnosti Emília Jurisová, firma plánuje vyrobiť 200 ton uhoriek v sladkokyslom náleve, čo predstavuje spracovanie približne 100 ton prvotnej suroviny. Kvôli počasiu začali jej spracovávanie asi o týždeň skôr oproti plánovanému termínu. Uhoriek je všeobený nedostatok, najmä vinou perenospóry a ich vysychania. V niektorých oblastiach museli prikročiť po minimálnom zbere aj k zaoraniu výsadby. Novomestský NoKo bude musieť okrem spracovania suroviny z domácich zdrojov doplniť výrobu aj o uhorky, dovezené z Poľska. Vzhľadom na nepriaznivé podmienky zmluvní dodávatelia nebudú schopní zásobovať NoKo dohodnutým množstvom uhoriek, preto firma vykúpi uhorky aj od vopred zmluvne nepodchytených pestovateľov. Počas konzervárenskej kampane bude NoKo spracovávať len uhorky. Plánované lisovanie jabĺk bude iba prípravou polotovaru na produkciu vlastných výrobkov. Tento rok vzhľadom na dostatočné zásoby polotovaru novomestské konzervárne nebudú spracovávať ovocie ani zeleninu na dreň. Aby mal odbyt kompletný sortiment, musí podľa požiadaviek obchodného úseku 82 pracovníkov vo výrobe, okrem spracovania uhoriek, zvládnuť aj výrobu kečupov, sirupov, nápojov a Nokerov. Spoločnosť NoKo sa z niekdajšieho závodu 02 podnikového riaditeľstva Slovlik v Trenčíne transformovala na súkromnú spoločnosť v roku 1992. Nadväzuje na 50-ročnú tradíciu konzervárenskej výroby v Novom Meste nad Váhom, ktorú si vo firme pripomenuli vlani.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 652
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 423
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 731
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 312
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 426
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 703
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 939
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu