„Mesto je osobité tým, že z jednej strany je more a z druhej strany lesy a hory. Často som tu pobýval so svojimi troma deťmi. Musím povedať, že je tam nádherná príroda - veď už to je krásny pocit, keď sa dívate na more a pritom za chrbtom máte celkom neďaleko lesy s voľne žijúcimi zvieratami. Asi 20 km za Tabarkou je v horách malá dedinka známa ako stredisko poľovačiek. Poľuje sa tam najmä na diviaky. Aj turisti, ktorí by mali záujem, si môžu cez cestovnú kanceláriu vybaviť povolenie na lov. Mimochodom, v týchto lesoch rastú aj stromy, z ktorých sa zbiera korok a z neho sa vo fabrike v Tabarke vyrábajú veľmi známe fajky. Toto mesto je okrem toho vychýrené festivalom filmov nakrútených pod vodou, ktorý býva každoročne v auguste. Sprevádza ho množstvo kultúrnych aktivít a večierkov. V tejto súvislosti si možno v tunajšom stredisku potápania vyskúšať aj vlastnoručne nakrúcanie s kamerou pod vodou. Potrebnú techniku si môžu vypožičať aj turisti. Ako gastronomickú špecialitu odporúčam zahraničným návštevníkom kus-kus. Je to uvarená drobná cestovina z pšeničnej múky. Podáva sa s rybami, kuracím mäsom alebo iba so zeleninou. Ďalšou špecialitou našej kuchyne je brik - placka z veľmi tenkého lístkového cesta naplnená zeleninou - zelerom, zemiakmi - mletým mäsom a vajcom. Placka so zmesou sa preloží a nakoniec sa opraží.“ (ru)