Na sviatky aj exkluzívne rybie výrobky

BRATISLAVA (SME - jam) - Predajcovia v podnikoch Ryby v Nitre, Žiline aj v Košiciach nám potvrdili, že stúpa záujem aj o rôzne druhy morských rýb, dokonca sa lepšie predávajú aj chobotnice, či dokonca krevety, takže ich odbyt vzrastá o 10 až 50 percent.

Bežne tvoria tieto výrobky najmä vďaka vysokým cenám len mizivé percento spotreby rybích výrobkov, v čase Vianoc a Silvestra sú však mnohí spotrebitelia ochotní zaplatiť aj za exkluzívnejšie výrobky. Štvrťkilogramové balenie ružových kreviet stojí okolo 140 - 160 Sk, za kilogram steaku z tuniaka a lososa zaplatí spotrebiteľ od 300 do 500 Sk a 250 Sk stojí mäso z mušlí. Väčší odbyt zaznamenávajú rybie lahôdky v konzervách. "Naše výrobky patria medzi exkluzívnejšie, no práve v čase zimných sviatkov sa nám odbyt zvyšuje asi o 40 percent. Ľudia si doprajú aj rôzne lahôdky a drahšie rybacie výrobky a konzervy, ako sú napríklad slané očká. Na slovenskom trhu zaznamenala obrovský vzostup lahôdka - treščia pečeň. To všetko však nenaznačuje, že by sa menili stravovacie návyky a zvyšovala spotreba rybích výrobkov, v januári odber zasa poklesne," uviedla Irena Gáborová z firmy Slollax Trenčín, ktorá je výhradným dovozcom výrobkov rybích konzerv Brunscwick z Kanady, Escuris zo Španielska aj Gejscha z Thajska.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Autor: SME-jam

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 186
  2. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 6 748
  3. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 4 949
  4. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 855
  5. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 228
  6. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 797
  7. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 503
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 311
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu