BRATISLAVA (SITA) - V reštaurácii Régia na Panenskej ulici v Bratislave zistili inšpektori Slovenskej obchodnej inšpekcie porušenie zásad skladovania, keď v mraziacom zariadení našli 3,4 kg šunky, pričom v pôvodných plechových obaloch bol uskladnený kompót. V tom istom podniku naliali inšpektorom namiesto deklarovaných 50 ml vodky len 30 ml a zaúčtovali couvert, ktorý im nebol podaný. Celkový nákup v hodnote 344,20 Sk tu predražili o 17,20 Sk. V reštauráciii U Kováča priniesli inšpektorom porciu hranolčekov, ktorá mala vážiť 100 g, v skutočnosti však vážila len 55 g. Hygienické nedostatky zistila inšpekcia aj v predajni Mäso-údeniny v Šenkviciach, kde predávali zdravotne a akostne závadné párky s výrazne zmenenou farbou a zápachom. Tieto párky boli uskladnené voľne na pulte. Nevhodné uskladnenie zistili v tejto predajni aj pri domácej sekanej a varenom bravčovom bôčiku, ktoré boli namiesto mraziaceho zariadenia na pulte. Inšpektori tento tovar na mieste zlividovali. Podobné nedostatky boli zaznamenané aj v bistre Nový horizont na Hálovej ulici v Bratislave, kde našli napríklad aj 9,24 kg zapáchajúceho loja a zistili, že mliečne výrobky boli skladované spoločne s mletým mäsom a závadným tovarom. Toto zariadenie malo iba jedno spoločné WC pre mužov a ženy a nebola v ňom oddelená časť pre nefajčiarov, takže protiprávne používalo kategorizáciu bistro. Inšpektorom tu podali restovanú kuraciu pečeň zo silne zapáchajúcej kyslej suroviny a nedoliali im Fernet Stock, keď im namiesto deklarovaných 50 ml doniesli len 43 a 45 ml. Nákup v hodnote 212,60 Sk tu účtovali sumou 286 korún.