Recepty Viery Dudášovej

Morčacie rezne na mandliach a broskyniach

Morčacie rezne na mandliach a broskyniach

4 morčacie rezne, 2 vajíčka, strúhanka, soľ, olej, 150 g masla, mandľové lupienky, 1 konzerva broskýň, ryža

Rezne vyklepeme, osolíme, vklepeme do nich trochu strúhanky, obalíme ich v rozšľahaných vajíčkach a na rozpálenom oleji ich z oboch strán opečieme. Pekáč vytrieme maslom. Uložíme naň rezne, posypeme ich mandľovými lupienkami a vločkami masla. Pridáme trochu šťavy z broskýň, prikryjeme alobalom a dusíme v rúre asi 20 minút. Potom plech vyberieme a mäso obložíme broskyňami pokrájanými na mesiačiky. Ak treba, pridáme ešte šťavu z broskýň a odkryté pečieme asi 20 minút. Podávame s ryžou. Do ryže môžeme pridať (pred dusením) trochu hrozienok.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Losos na whiskovej omáčke

4 podkovičky z lososa, 150 g masla, biele korenie, soľ, 1 viazanička petržlenovej vňate, olej, 4 strúčiky cesnaku, 1 malá majolka, pol téglika kyslej smotany, 1 kalíštek whisky, kečup, 4 plátky citróna

Podkovičky lososa osolíme a prudko opečieme na oleji (opekáme len chvíľku). Maslom vytrieme plech, na ktorý uložíme podkovičky lososa. Maslo zmiešame s prelisovaným cesnakom, posekanou petržlenovou vňaťou, soľou a bielym korením. Bylinkové maslo rozdelíme na podkovičky lososa a dáme ich asi na 20 - 25 minút piecť prikryté alobalom. Medzitým zmiešame majolku s kečupom, soľou, bielym korením, pridáme kyslú smotanu a whisky. Všetko spolu dokonale premiešame. Lososa podávame s hranolčekmi, plátkom citróna a whiskovou omáčkou.

SkryťVypnúť reklamu

Mramorová bábovka

3 vajcia, 1 pohár mlieka, 1 pohár oleja, 12 polievkových lyžíc cukru, 2 vanilkové cukry, 25 polievkových lyžíc polohrubej múky, trochu prášku do pečiva, strúhaná pomarančová kôra, strúhaná citrónová kôra, 2 polievkové lyžice kakaa

Vajcia vyšľaháme pomocou šľahača alebo metličiek spolu s mliekom, olejom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme postrúhanú kôru z citróna a pomaranča. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a všetko vyšľaháme metličkou. Bábovkovú formu vymastíme a vymúčime. Pridáme polovičku cesta a do druhej polovičky vmiešame kakao. Kakaové cesto vylejeme na biele a pečieme asi 35 minút do zlatista.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 668
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 446
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 733
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 376
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 440
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 630
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 963
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 214
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu