Morčacie rezne na mandliach a broskyniach
4 morčacie rezne, 2 vajíčka, strúhanka, soľ, olej, 150 g masla, mandľové lupienky, 1 konzerva broskýň, ryža
Rezne vyklepeme, osolíme, vklepeme do nich trochu strúhanky, obalíme ich v rozšľahaných vajíčkach a na rozpálenom oleji ich z oboch strán opečieme. Pekáč vytrieme maslom. Uložíme naň rezne, posypeme ich mandľovými lupienkami a vločkami masla. Pridáme trochu šťavy z broskýň, prikryjeme alobalom a dusíme v rúre asi 20 minút. Potom plech vyberieme a mäso obložíme broskyňami pokrájanými na mesiačiky. Ak treba, pridáme ešte šťavu z broskýň a odkryté pečieme asi 20 minút. Podávame s ryžou. Do ryže môžeme pridať (pred dusením) trochu hrozienok.
Losos na whiskovej omáčke
4 podkovičky z lososa, 150 g masla, biele korenie, soľ, 1 viazanička petržlenovej vňate, olej, 4 strúčiky cesnaku, 1 malá majolka, pol téglika kyslej smotany, 1 kalíštek whisky, kečup, 4 plátky citróna
Podkovičky lososa osolíme a prudko opečieme na oleji (opekáme len chvíľku). Maslom vytrieme plech, na ktorý uložíme podkovičky lososa. Maslo zmiešame s prelisovaným cesnakom, posekanou petržlenovou vňaťou, soľou a bielym korením. Bylinkové maslo rozdelíme na podkovičky lososa a dáme ich asi na 20 - 25 minút piecť prikryté alobalom. Medzitým zmiešame majolku s kečupom, soľou, bielym korením, pridáme kyslú smotanu a whisky. Všetko spolu dokonale premiešame. Lososa podávame s hranolčekmi, plátkom citróna a whiskovou omáčkou.
Mramorová bábovka
3 vajcia, 1 pohár mlieka, 1 pohár oleja, 12 polievkových lyžíc cukru, 2 vanilkové cukry, 25 polievkových lyžíc polohrubej múky, trochu prášku do pečiva, strúhaná pomarančová kôra, strúhaná citrónová kôra, 2 polievkové lyžice kakaa
Vajcia vyšľaháme pomocou šľahača alebo metličiek spolu s mliekom, olejom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme postrúhanú kôru z citróna a pomaranča. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a všetko vyšľaháme metličkou. Bábovkovú formu vymastíme a vymúčime. Pridáme polovičku cesta a do druhej polovičky vmiešame kakao. Kakaové cesto vylejeme na biele a pečieme asi 35 minút do zlatista.