„S návštevami reštaurácií je to v mojom prípade podobné ako s chodením do kina alebo s večerným vychádzaním na ulicu. To znamená, že ich navštevujem len minimálne,“ hovorí právnik so špecializáciou na ľudské práva Columbus Igboanusi. Dôvodom pre takéto opatrné správanie sú obavy z útokov skínov, ktorých sa už niekoľkokrát stal obeťou.
Keď už ale do reštaurácie ide, vždy je to v sprievode kamarátov.
„Väčšinou sa teda stravujem doma, čo však pre mňa nie je žiadny problém, pretože veľmi rád varím,“ dodáva.
Columbus Igboanusi pochádza z Nigérie, ale za sedem rokov, počas ktorých žije na Slovensku, si už vraj zvykol na európsku stravu viac ako na africkú.
„Európske jedlá sú úplne iné ako naše. Najväčší rozdiel je v tom, že sú podstatne ľahšie na strávenie. Keď si dám niečo africké, tak som z toho taký plný, že po zvyšok dňa už nemôžem nič robiť. Pri varení sa preto snažím africkú a európsku kuchyňu buď striedať, alebo navzájom kombinovať.“
Najobľúbenejším jedlom Columbusa Igboanusiho však napriek všetkému zostáva africký pokrm fu-fu.
Je to hustá, pevná pohánková alebo krupicová kaša, ktorá sa je s vareným mäsom a mäsovým vývarom. (šim)