Vytrvalý dážď preriedil davy zvedavcov. FOTO - REUTERS
Na úvod podávali desiatku "tapas", tradičných predjedál zložených hlavne z prírodnej šunky Jabungo z Andalúzie, zo zemiakov plnených krabmi, z kúskov tresčieho mäsa alebo lastúrnika sväteho Jakuba. Nalievali sa jemné vína z Jerezu a katalánske penivé víno cava. Ďalej závin z lístkového cesta obsahujúci morské plody na póre a zelenine. Podávalo sa biele víno z Galície. Hostina pokračovala degustáciou vína Imperial Cune 1994 zo svetoznámej vinárskej oblasti La Rioja, nasledoval hlavný chod z pečeného kapúna, tak ako ho servírovali na svadbe rodičov ženícha Juana Carlosa a Sofie Gréckej v roku 1962.
Na záver sa podávali rezy veľkej svadobnej torty vážiacej 170 kilogramov. K torte servírovali šumivé víno cava brut, prípadne muškát dozrievaný podľa starých stredomorských tradícií. (čtk, tasr)