OSTRAVA - V utorok 4. mája dopoludnia sa s ostravským hotelom Atom rozlúčia posledné dva tímy. Slováci a Rusi absolvujú raňajky, po ktorých si mimoriadnymi vlakmi naberú kurz do Prahy. Podľa šéfkuchára Atomu Zděnka Voznicu sa pri posledných raňajkách v Ostrave zaužívané zvyklosti meniť nebudú.
"To, že po nedeľňajšom odchode Američanov a Dánov u nás zostali len dve skupiny, nič nemení na zvyklostiach v stravovaní," povedal Voznica, ktorého 15-členný odborný tím pripravil v priebehu šampionátu pre šesť reprezentácií asi 70 druhov predkrmov, 50 druhov plneného mäsa, 120 druhov hlavných jedál, 50 druhov polievok, 60 druhov studených múčnikov a 24 druhov teplých múčnikov.
Zatiaľ čo Američanov šéfkuchár Voznica prekvapil palacinkami s pravým javorovým sirupom, Slovákom pripravil v sobotu na výslovné želanie zvláštne menu - plnené kačacie prsia, zapekanú cibuľovú polievku, "knedlo-vepřo-zelo" a ako dezert parížske palacinky so šľahačkou. Voznica však prezradil aj ďalšiu "pikošku": "Slovenským chlapcom som pripravil aj pravú slovenskú kapustnicu s klobáskou a úplne obyčajné zemiakové placky." (tasr)