Väčšinu kvetov vysádzame až v druhej polovici mája a zatiaľ nám debničky poslúžia na dopestovanie reďkovky. Vegetačné obdobie tejto zeleniny trvá od vysiatia až po zber 3 až 6 týždňov. Jarný výsev je aktuálny koncom marca až do konca apríla. Reďkovka je vhodná na jarné i jesenné rýchlenie v skleníkoch alebo vo fóliovníku. Môžeme ju pestovať aj ako medziplodinu spolu s inými druhmi zeleniny (paradajky, šalát, kaleráb, karfiol a iné). Reďkovku konzumujeme surovú ako prílohu k mäsu, ako šalát alebo samostatne. Na vitamíny nie je veľmi bohatá. Okrem kyseliny askorbovej obsahuje aj malé množstvo horčičnej silice, ktorá dobre pôsobí na trávenie.
Mnohí si často zamieňajú reďkovku s reďkvou. Hoci botanickými znakmi sa od seba nelíšia, predsa ide o dva rôzne druhy zeleniny. Reďkev má podstatne väčšie buľvy aj listovú časť. Jej vegetačné obdobie od zasiatia po zber v jarnom výseve trvá 60 až 90 dní. Pri zimnom výseve je to 100 až 130 dní. Oproti reďkovke obsahuje menej vody a vitamínu C. Má ostrejšiu chuť ako reďkovka a je účinným liekom pri bolestiach žalúdka, reumatizme, kašli a chorobách močového mechúra. JOZEF POBJECKÝ