Recepty Renáty Špačkovej

Hankine hovädzie pečené

foto

Asi1 kg akéhokoľvek hovädzieho mäsa, masť, slanina, rôzne korenie, cibuľka, šampiňóny, smotana, kapari.

Hovädzie mäso necháme vcelku a rýchlo ho opražíme z oboch strán tak, aby sa v ňom udržala šťava. Potom ho prešpikujeme slaninou (nemusí byť), okoreníme podľa vlastnej chuti a upečieme v rúre. Omáčku pripravíme tak, že vyberieme výpek z mäsa, pridáme do neho nadrobno nakrájanú cibuľku, mierne podusené šampiňóny, zahustíme smotanou, trochu povaríme a na záver pridáme pokrájané kapary. Mäso nakrájame na plátky a polejeme omáčkou. Ako príloha sú výborné knedle, ale aj ryža a zemiaky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Cestoviny s cesnakom a bazalkou

Cestoviny (najvhodnejšie sú široké špenátové talianske rezance), olivový olej, cesnak, bazalka, čili paprička (nemusí byť), strúhaný parmezán, kečup.

Do horúcej vody dáme variť cestoviny a medzitým narýchlo osmažíme na oleji pokrájaný cesnak, bazalku a čili papričku. Zmesou polejeme uvarené cestoviny a posypeme ich postrúhaným parmezánom. Možno poliať aj kečupom.

Tánin rebarborový koláč

Cesto: 500 g polohrubej múky, 1 celé rozpustené maslo, pol vrecúška mletej škorice, 150 g kryštálového cukru,1 vanilka.

Plnka: 2 celé tvarohy, 150 g kryštálového cukru, dve tretiny z 250 g masla, 3 vajcia, 1 vanilkový puding, nakrájaná rebarbora množstvo podľa chuti.

Z múky, masla, cukru, škorice a vanilky vymiesime cesto. Dve tretiny cesta dáme na plech, ktorý nie je vymastený. Pečieme asi 5–10 minút. Medzitým si do hladka zmixujeme suroviny na plnku, ktorú rozotrieme na predpečené cesto. Na to dáme pokrájanú rebarboru a zakryjeme zvyšnou tretinou cesta. Pečieme ešte 3 –35 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Šéf HOPINu: Nie sme najlacnejší a ani nechceme byť
  2. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  3. TV Markíza spustila prelomový digitálny projekt TN live
  4. Nenápadná, ale výnimočná: Slovenská tyčinka s rodinným príbehom
  5. Motorkári: Prečo si uzatvoriť havarijné poistenie motocykla?
  6. Odborník na reštaurovanie: Lacné úpravy ničia kamenné pamiatky
  7. EURO U21 2025: S kým, kde a kedy hráme zápasy?
  8. Digitálne platby a poistenie pre bezstarostnú dovolenku
  1. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  2. TIPOS spustil novú kampaň
  3. TV Markíza spustila prelomový digitálny projekt TN live
  4. Až 37 % vodičov škodí motoru. Riešenie je prekvapivo ľahké
  5. S týmto smartfónom ti frajer na dovolenke urobí dokonalé fotky
  6. Nenápadná, ale výnimočná: Slovenská tyčinka s rodinným príbehom
  7. Motorkári: Prečo si uzatvoriť havarijné poistenie motocykla?
  8. Prvý vajcomat na Slovensku má najlacnejšie vajcia v Bratislave
  1. S. Moravčík: 30-dňová záruka vianočky? Ja by som ju nejedol 12 036
  2. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom 7 934
  3. Prvý vajcomat na Slovensku má najlacnejšie vajcia v Bratislave 7 011
  4. TV Markíza spustila prelomový digitálny projekt TN live 6 631
  5. Nenápadná, ale výnimočná: Slovenská tyčinka s rodinným príbehom 5 150
  6. Až 37 % vodičov škodí motoru. Riešenie je prekvapivo ľahké 4 183
  7. EURO U21 2025: S kým, kde a kedy hráme zápasy? 3 913
  8. Taxík lacnejší ako MHD? Podľa šéfa HOPINu to nedáva zmysel 3 571
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu