Recepty Martina Nikodýma

Čili kura s arašidmi a sherry


foto


400 g kuracích pŕs aj s kožou, 1 lyžička jemne nastrúhaného ďumbiera (zázvoru), 1 lyžička suchého sherry, 1 lyžica svetlej sójovej omáčky, 1 čili paprička, 1/2 hrnčeka surových arašidov, 1/2 hrnčeka rastlinného oleja, 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná na mesiačiky, 1 červená a 1 zelená paprika pokrájaná na kosoštvorce, 1 hrnček bambusových výhonkov, 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru, 1 lyžička čili omáčky (nemusí byť), 2 lyžičky maizeny

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na kocky pokrájané mäso marinujeme v mise s ďumbierom, sherry a sójovou omáčkou asi 30 minút. Arašidy spolu s čili opražíme na oleji. Pozor, ľahko zhoria, stačí minútu. Vyberieme a odložíme nabok. Zlejeme prebytočný olej a pražíme cibuľu, papriku a bambusové výhonky – približne 2 minúty. Zhrnieme nabok, alebo vyberieme, a dáme pražiť mäso – tiež približne 2 minúty, kým sa neprepečie. Pridáme vývar s maizenou a počkáme, kým zmes nezhustne. Potom k nej pridáme všetko ostatné a zľahka prehrejeme.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Najlepšie je variť vo woku a na prudkom plameni. Neustále premiešavať.

Šalát so špenátovými rezancami

Balík zelených cestovín tagliatele, 100 g rozdrvenej Nivy, 1 malá červená cibuľa pokrájaná na tenké kolieska, 4 plátky mastného údeného mäsa, prípadne prerastenej slaniny, 50 g vlašských orechov, petržlenová vňať

Nálev: Nadrobno nakrájaná cibuľka, pretlačený strúčik cesnaku, 3 lyžice vínneho octu, soľ a čierne korenie podľa chuti

Uvaríme cestoviny. Údené mäso opražíme, výpek scedíme a opražíme v ňom orechy. Potom pripravíme z uvedených surovín nálev, do ktorého môžeme pridať aj výpek z opraženého mäsa. Nálev zmiešame s mäsom, orechmi, Nivou a červenou cibuľkou. Konzumujeme za studena.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 740
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 552
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 736
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 561
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 554
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 405
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 083
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 218
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu