Thajčan Paisit Chanta si dobré zdravie udržiava pravidelným jedením živých červov. Má takmer 40 rokov, je otcom dvoch detí a za svoj život vraj nebol chorý, len mierne prechladnutý. Na nápad jesť červy prišiel ešte ako chlapec, keď sedel na brehu rieky a čakal, kým mu zaberie ryba. Keďže vyhladol, a nič iné pri sebe nemal, pustil sa do návnad. Ľudia z okolia považujú jeho chúťky za čudné, ale už si zvykli. Často ho vídavajú, ako sa hrabe v zemi a hľadá si potravu. Paisit tvrdí, že jesť červy je rovnaké, ako jesť mazľavú ryžovú kašu. Konzumovať hmyz v Thajsku však nie je až taká zvláštnosť, lenže červy, motýle, kobylky, mravce či včely si ľudia zvyknú najprv uvariť alebo ugrilovať. Podľa miestnych odborníkov je hmyz dobrým zdrojom bielkovín.