Len pár kilometrov vedľa Zvolena, v Kováčovej, môžu milovníci slovenských špecialít ochutnať takmer všetko, čo slovenská kuchyňa ponúka. Jedinečnou špecialitou salaša Hron je „Drevené korýtko“ - zmes niekoľkých druhov halušiek s údenými korbáčikmi a syrom servírované v drevenom korýtku s drevenými lyžicami. Za výdatnú porciu pre štyri osoby zaplatíte 314 korún. Okrem halušiek s bryndzou, klobásou, oštiepkom či kapustou v cene od 45 do 65 korún si môžete pochutnať na špecialitách z baraniny a jahňaciny. Bačovský perkelt, tzv. Jagerek, teda zmes baranej pečienky, pľúc a srdca vyjde na 60 korún, za pečenú baraninu s kapustou a čerstvo pripravovanými haluškami zaplatíte 120 korún a dusenú jahňacinu s haruľkami 115 korún. Chutný je však aj baraní perkelt s haluškami za 75 korún. Nechýbajú, samozrejme, ani polievky z baraniny, či guláš alebo kapustnica v cenách od 17 do 35 korún. Zaujímavosťou salaša Hron je možnosť kúpiť si ovčí syr (kilogram za 165 korún), či parenicu a oštiepky, ktoré si môžete zobrať so sebou.
Špeciality však môžete ochutnať aj priamo vo Zvolene, napríklad v reštaurácii Taverna. Milovníci rýb si môžu dať pstruha na rôzne spôsoby za 119 korún, ale aj Lososie steaky s ružovým kaviárom a smotanovou omáčkou, za ktoré zaplatíte o 100 korún viac. Zaujímavosťou reštaurácie je bravčové „Ženský vrkoč“ - opečená panenka spletená do vrkoča a poliata pikantnou omáčkou za 129 korún. Kompletné menu v Taverne s predjedlom, polievkou, hlavným jedlom a dezertom môže trojčlennú rodinu vyjsť približne od 700 do 900 korún.