Niečo pre gurmánov

Len pár kilometrov vedľa Zvolena, v Kováčovej, môžu milovníci slovenských špecialít ochutnať takmer všetko, čo slovenská kuchyňa ponúka. Jedinečnou špecialitou salaša Hron je „Drevené korýtko“ - zmes niekoľkých druhov halušiek s údenými korbáčikmi a ...

Len pár kilometrov vedľa Zvolena, v Kováčovej, môžu milovníci slovenských špecialít ochutnať takmer všetko, čo slovenská kuchyňa ponúka. Jedinečnou špecialitou salaša Hron je „Drevené korýtko“ - zmes niekoľkých druhov halušiek s údenými korbáčikmi a syrom servírované v drevenom korýtku s drevenými lyžicami. Za výdatnú porciu pre štyri osoby zaplatíte 314 korún. Okrem halušiek s bryndzou, klobásou, oštiepkom či kapustou v cene od 45 do 65 korún si môžete pochutnať na špecialitách z baraniny a jahňaciny. Bačovský perkelt, tzv. Jagerek, teda zmes baranej pečienky, pľúc a srdca vyjde na 60 korún, za pečenú baraninu s kapustou a čerstvo pripravovanými haluškami zaplatíte 120 korún a dusenú jahňacinu s haruľkami 115 korún. Chutný je však aj baraní perkelt s haluškami za 75 korún. Nechýbajú, samozrejme, ani polievky z baraniny, či guláš alebo kapustnica v cenách od 17 do 35 korún. Zaujímavosťou salaša Hron je možnosť kúpiť si ovčí syr (kilogram za 165 korún), či parenicu a oštiepky, ktoré si môžete zobrať so sebou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Špeciality však môžete ochutnať aj priamo vo Zvolene, napríklad v reštaurácii Taverna. Milovníci rýb si môžu dať pstruha na rôzne spôsoby za 119 korún, ale aj Lososie steaky s ružovým kaviárom a smotanovou omáčkou, za ktoré zaplatíte o 100 korún viac. Zaujímavosťou reštaurácie je bravčové „Ženský vrkoč“ - opečená panenka spletená do vrkoča a poliata pikantnou omáčkou za 129 korún. Kompletné menu v Taverne s predjedlom, polievkou, hlavným jedlom a dezertom môže trojčlennú rodinu vyjsť približne od 700 do 900 korún.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Plač, krik, frustrácia. Rodičia opisujú, čo im pomohlo
  2. Čerpajte viac než len palivo – získajte výhody každý deň
  3. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  4. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  5. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  6. Domáce poistenie v dobe nárastu extrémov počasia a škôd
  7. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje
  8. Urobte krok k štúdiu, ktoré premení vašu vášeň na profesiu.
  1. Keď tankovaním získate viac než len plnú nádrž
  2. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  3. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  4. OTS: Stanovisko LESY SR k tvrdeniam politickej strany Demokrati
  5. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  6. Tento recept na svieže letné občerstvenie si nenechajte ujsť
  7. LESY SR si držia drevo doma: 99 % produkcie zostáva na Slovensku
  8. Soňa Müllerová: Po päťdesiatke som začala byť sama sebou
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 9 309
  2. Ficova vláda extrémne zbrojí, u Kaliňáka kašlú na zákon 8 568
  3. Kam v auguste k moru? 4 tipy na last minute dovolenku 6 553
  4. Plač, krik, frustrácia. Rodičia opisujú, čo im pomohlo 5 812
  5. Ako sa vyhnúť cukrovke 2. typu: Prvý krok urobte ešte dnes 5 297
  6. Slony, ticho savany, Kilimandžáro. Keňa je skvelá na prvé safari 3 259
  7. Anna Macaláková: Výnos je len časť príbehu investície 2 207
  8. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 1 774
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu