Niečo pre gurmánov

Len pár kilometrov vedľa Zvolena, v Kováčovej, môžu milovníci slovenských špecialít ochutnať takmer všetko, čo slovenská kuchyňa ponúka. Jedinečnou špecialitou salaša Hron je „Drevené korýtko“ - zmes niekoľkých druhov halušiek s údenými korbáčikmi a ...

Len pár kilometrov vedľa Zvolena, v Kováčovej, môžu milovníci slovenských špecialít ochutnať takmer všetko, čo slovenská kuchyňa ponúka. Jedinečnou špecialitou salaša Hron je „Drevené korýtko“ - zmes niekoľkých druhov halušiek s údenými korbáčikmi a syrom servírované v drevenom korýtku s drevenými lyžicami. Za výdatnú porciu pre štyri osoby zaplatíte 314 korún. Okrem halušiek s bryndzou, klobásou, oštiepkom či kapustou v cene od 45 do 65 korún si môžete pochutnať na špecialitách z baraniny a jahňaciny. Bačovský perkelt, tzv. Jagerek, teda zmes baranej pečienky, pľúc a srdca vyjde na 60 korún, za pečenú baraninu s kapustou a čerstvo pripravovanými haluškami zaplatíte 120 korún a dusenú jahňacinu s haruľkami 115 korún. Chutný je však aj baraní perkelt s haluškami za 75 korún. Nechýbajú, samozrejme, ani polievky z baraniny, či guláš alebo kapustnica v cenách od 17 do 35 korún. Zaujímavosťou salaša Hron je možnosť kúpiť si ovčí syr (kilogram za 165 korún), či parenicu a oštiepky, ktoré si môžete zobrať so sebou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Špeciality však môžete ochutnať aj priamo vo Zvolene, napríklad v reštaurácii Taverna. Milovníci rýb si môžu dať pstruha na rôzne spôsoby za 119 korún, ale aj Lososie steaky s ružovým kaviárom a smotanovou omáčkou, za ktoré zaplatíte o 100 korún viac. Zaujímavosťou reštaurácie je bravčové „Ženský vrkoč“ - opečená panenka spletená do vrkoča a poliata pikantnou omáčkou za 129 korún. Kompletné menu v Taverne s predjedlom, polievkou, hlavným jedlom a dezertom môže trojčlennú rodinu vyjsť približne od 700 do 900 korún.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 589
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 315
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 715
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 127
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 341
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 906
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 871
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 384
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu