Recepty Renáty Špačkovej

Hankine hovädzie pečené

foto

Asi1 kg akéhokoľvek hovädzieho mäsa, masť, slanina, rôzne korenie, cibuľka, šampiňóny, smotana, kapari.

Hovädzie mäso necháme vcelku a rýchlo ho opražíme z oboch strán tak, aby sa v ňom udržala šťava. Potom ho prešpikujeme slaninou (nemusí byť), okoreníme podľa vlastnej chuti a upečieme v rúre. Omáčku pripravíme tak, že vyberieme výpek z mäsa, pridáme do neho nadrobno nakrájanú cibuľku, mierne podusené šampiňóny, zahustíme smotanou, trochu povaríme a na záver pridáme pokrájané kapary. Mäso nakrájame na plátky a polejeme omáčkou. Ako príloha sú výborné knedle, ale aj ryža a zemiaky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Cestoviny s cesnakom a bazalkou

Cestoviny (najvhodnejšie sú široké špenátové talianske rezance), olivový olej, cesnak, bazalka, čili paprička (nemusí byť), strúhaný parmezán, kečup.

Do horúcej vody dáme variť cestoviny a medzitým narýchlo osmažíme na oleji pokrájaný cesnak, bazalku a čili papričku. Zmesou polejeme uvarené cestoviny a posypeme ich postrúhaným parmezánom. Možno poliať aj kečupom.

Tánin rebarborový koláč

Cesto: 500 g polohrubej múky, 1 celé rozpustené maslo, pol vrecúška mletej škorice, 150 g kryštálového cukru,1 vanilka.

Plnka: 2 celé tvarohy, 150 g kryštálového cukru, dve tretiny z 250 g masla, 3 vajcia, 1 vanilkový puding, nakrájaná rebarbora množstvo podľa chuti.

Z múky, masla, cukru, škorice a vanilky vymiesime cesto. Dve tretiny cesta dáme na plech, ktorý nie je vymastený. Pečieme asi 5–10 minút. Medzitým si do hladka zmixujeme suroviny na plnku, ktorú rozotrieme na predpečené cesto. Na to dáme pokrájanú rebarboru a zakryjeme zvyšnou tretinou cesta. Pečieme ešte 3 –35 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 639
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 397
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 727
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 236
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 397
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 752
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 923
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 305
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu