Typických slovenských reštaurácií je v meste dosť

V množstve banskobystrických reštaurácií si dokážu vybrať aj tí najnáročnejší gurmáni. Ceny tradičných jedál sa pohybujú okolo 100 korún, samozrejme, bez príloh a nápojov. Menej nároční si môžu objednať napríklad menu, ktoré sa vrátane polievky pohybuje .

V množstve banskobystrických reštaurácií si dokážu vybrať aj tí najnáročnejší gurmáni. Ceny tradičných jedál sa pohybujú okolo 100 korún, samozrejme, bez príloh a nápojov. Menej nároční si môžu objednať napríklad menu, ktoré sa vrátane polievky pohybuje od 70 do 90 korún.

Zahraniční turisti, ktorí sú rozhodnutí ochutnať tradičné slovenské jedlá, nemajú v Banskej Bystrici problém. Tak napríklad v Slovenskej reštaurácii v Hornej ulici sa cena za bryndzové halušky pohybuje od 55 do 80 korún, strapačky s kyslou kapustou od 45 do 100 korún, ale môžu ochutnať aj vynikajúce zemiakové striasky za 50 korún. Kompletné typické slovenské menu vyjde turistu približne na 150 korún. Samozrejme, špeciality, ako sú Horárovo tajomstvo (145 korún) alebo Smradľavý truľo (95 korún) sú o niečo drahšie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

V kvaliných reštauráciách na námestí ako napríklad Zlatý Bažant, Quatro, či Pilsner restaurant kompletné menu s polievkou, predjedlom, hlavným jedlom, dezertom a nealkoholickým nápojom stojí okolo 300 korún. Porcie sú však výdatné. Polievky stoja okolo 30 korún, predjedlo okolo 70, hlavný chod do 150 korún, prílohy a dezerty okolo 40 korún. Pivo k jedlu vychádza okolo 30 korún.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 681
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 468
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 448
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 454
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 580
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 993
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 173
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu