
300 g bravčového filé, 1 hrsť čili špagiet, 1 malé mango, 1 PL karí korenia, olivový olej, 1 cibuľa, 1 dávka bieleho vína, 1 veľká šálka vývaru, soľ, korenie, 2 PL masla.
Bravčové filé sa často kombinuje – nielen v ázijskej kuchyni – s ovocnými arómami. Čerstvé mango, kvetinovo-korenisté karí korenie a čili špagety dodávajú tomuto receptu zvláštny nádych.
Medailóniky Bravčové filé pokrájame na 6 (podľa možnosti) rovnako hrubých plátkov, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime lyžicu olivového oleja a prudko ich opečieme z oboch strán. V predhriatej rúre ich pečieme do ružova pri teplote 120°C (v teplovzdušnej rúre pri 100°C) asi 12 minút.
Špagety Čili špagety uvaríme v slanej vode. Precedíme, necháme dobre odkvapkať a krátko pred podávaním ich zohrejeme na lyžici roztopeného masla.
Ragú Cibuľu nadrobno pokrájame. Mango olúpeme a pokrájame na väčšie kocky. V nádobe rozpustíme lyžicu masla a podusíme na ňom cibuľu. Poprášime karí korením a zalejeme trochou bieleho vína. Pridáme vývar a necháme zovrieť. Vložíme mango pokrájané na kocky a necháme zľahka variť, až kým ovocie nie je prevarené. Ragú ochutíme soľou, korením a trochou bieleho vína. Špagety zrolujeme do klbka a upravíme ich s ragú a plátkami filé.
Príprava – 20 minút.
Recept sa dá ľahko obmieňať, ak namiesto bravčového filé použijeme kuracie prsia alebo prsia z perličiek.