Recepty Evy Rysovej

Trojuholníčky z lístkového cesta


Podľa potreby: lístkové cesto, špenát (mrazený alebo čerstvý), cesnak, čierne korenie, strúhaný syr, vajíčko. Na plnku – rôzne druhy mletého mäsa, hríby a korenie.

Špenátový pretlak rozmrazíme. Čerstvý špenát posekáme a rýchlo povaríme. Pridáme roztlačený cesnak, čierne korenie a strúhaný syr. Medzitým rozvaľkáme lístkové cesto, pokrájame ho na väčšie štvorce. Do každého dáme špenátovú zmes, konce preložíme, potrieme vajíčkom a upečieme.

Je možná aj plnka z mletého alebo polievkového mäsa (prípadne rôznych iných zvyškov mäsa), ktoré ochutíme korením, pridáme vopred podusené hríbiky. Ďalší postup zostáva rovnaký.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pórková polievka

Pre dve osoby: 1 pór, 1 syr bambino (alebo iný tavený syr), trošku masla, vegety, čierneho korenia, opražený chlieb.

Pór nakrájame na kolieska (aj jeho zelené časti), udusíme na masle, podlejeme vodou a pridáme syr. Trochu povaríme, aby sa všetko roztopilo a spojilo, dáme do mixéra. Vzniknutý krém znovu vložíme do hrnca, dolejeme vodu – podľa toho, akú chceme mať polievku hustú – a dokoreníme vegetou a čiernym korením. Na tanieri pridáme na kúsky pokrájaný opražený chlebík.

Tavený syr sa však výborne hodí aj na zahustenie zeleninových polievok, ktorým dodá vždy trošku inú, no stále vynikajúcu chuť.

Falošný jablkový koláč

Podľa potreby: sendvič, maslo, jablká, práškový cukor, škorica, hrozienka a kontaktný gril.

Sendvič nakrájame, potrieme maslom. Nastrúhame jablká, ktoré zmiešame s trochou cukru, škorice, prípadne aj hrozienkami. Zmes dáme na sendvič a prikryjeme ďalším sendvičom natreným maslom. Rýchlo zapečieme v kontaktnom grile.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Jahody dováža výrobca džemov z Moldavska, šípky z Nemecka
  2. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta
  3. Digitálne sebavedomie pre novú generáciu: kto sú digiPEERS?
  4. Od Araratu po Karibik. Tieto zájazdy prebudia chuť objavovať
  5. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov
  6. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia
  7. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  8. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  1. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta
  2. Apolka horí!
  3. Digitálne sebavedomie pre novú generáciu: kto sú digiPEERS?
  4. V ich džemoch je viac vitamínov ako v domácich
  5. Najprv rozhadzovali, teraz drancujú. Koľko vám vzali?
  6. Fejtón o móde od Emmy Tekelyovej a TOP trendy na jeseň a zimu
  7. Od Araratu po Karibik. Tieto zájazdy prebudia chuť objavovať
  8. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov
  1. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov 13 622
  2. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia 12 068
  3. Keď sa z brigády stane kariéra 5 398
  4. Cédečka sa predávali ako teplé rožky. Prežili, lebo predvídajú. 4 073
  5. Od Araratu po Karibik. Tieto zájazdy prebudia chuť objavovať 3 838
  6. Najprv rozhadzovali, teraz drancujú. Koľko vám vzali? 2 620
  7. V ich džemoch je viac vitamínov ako v domácich 2 528
  8. Firma z Nitry robí miliónové projekty pre Teslu či TikTok 2 121
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu