Recepty Evy Rysovej

Trojuholníčky z lístkového cesta


Podľa potreby: lístkové cesto, špenát (mrazený alebo čerstvý), cesnak, čierne korenie, strúhaný syr, vajíčko. Na plnku – rôzne druhy mletého mäsa, hríby a korenie.

Špenátový pretlak rozmrazíme. Čerstvý špenát posekáme a rýchlo povaríme. Pridáme roztlačený cesnak, čierne korenie a strúhaný syr. Medzitým rozvaľkáme lístkové cesto, pokrájame ho na väčšie štvorce. Do každého dáme špenátovú zmes, konce preložíme, potrieme vajíčkom a upečieme.

Je možná aj plnka z mletého alebo polievkového mäsa (prípadne rôznych iných zvyškov mäsa), ktoré ochutíme korením, pridáme vopred podusené hríbiky. Ďalší postup zostáva rovnaký.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pórková polievka

Pre dve osoby: 1 pór, 1 syr bambino (alebo iný tavený syr), trošku masla, vegety, čierneho korenia, opražený chlieb.

Pór nakrájame na kolieska (aj jeho zelené časti), udusíme na masle, podlejeme vodou a pridáme syr. Trochu povaríme, aby sa všetko roztopilo a spojilo, dáme do mixéra. Vzniknutý krém znovu vložíme do hrnca, dolejeme vodu – podľa toho, akú chceme mať polievku hustú – a dokoreníme vegetou a čiernym korením. Na tanieri pridáme na kúsky pokrájaný opražený chlebík.

Tavený syr sa však výborne hodí aj na zahustenie zeleninových polievok, ktorým dodá vždy trošku inú, no stále vynikajúcu chuť.

Falošný jablkový koláč

Podľa potreby: sendvič, maslo, jablká, práškový cukor, škorica, hrozienka a kontaktný gril.

Sendvič nakrájame, potrieme maslom. Nastrúhame jablká, ktoré zmiešame s trochou cukru, škorice, prípadne aj hrozienkami. Zmes dáme na sendvič a prikryjeme ďalším sendvičom natreným maslom. Rýchlo zapečieme v kontaktnom grile.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 722
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 522
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 535
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 521
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 471
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 039
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 198
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu