Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

PREČO NÁS NECHCÚ?

Jozef Barmoš, generálny manažér Interu Bratislava: „Našim hráčom chýba väčšia motivácia, výraznejší klubový a reprezentačný úspech. A potom, aj úroveň stretnutí v domácej Superlige je slabá. Vôbec nedvíha záujem fanúšikov.“

Anton Dragúň, bývalý asistent trénera reprezentácie, dnes kouč Trenčína: „Naši futbalisti nedosahujú trénovanosť tých, ku ktorým ich chceme predať. Ich funkčná pripravenosť je nízka. Vo svete prijme hráč pri zaťažení 70 mililitrov kyslíka na kilogram telesnej váhy, náš len 50 až 55. A poznám aj takých, ktorí idú pod päťdesiat. Inými slovami, ak Beckham, Zidane alebo Rui Costa nabehajú za zápas 12 či 14 kilometrov a urobia sto šprintov, Slováci len polovicu z toho.“

Vladimír Hriňák, medzinárodný rozhodca: „Nemôžeme mať taký počet legionárov ako Rusi. Sme menej zdravo sebavedomí a priebojní ako napríklad Chorváti a Juhoslovania. A aj jazyková bariéra sa ukazuje byť naším problémom. Potenciál kvalitných hráčov sa na Slovensku vyčerpal, teraz musíme čakať dva-tri roky, kým predáme niekoho do dobrého klubu.“

Skryť Vypnúť reklamu

Pavel Malovič, lekár reprezentačného mužstva SR: „Ak nezískame úspech na medzinárodnom poli, s klubmi alebo s reprezentáciou, potom nepredáme nič. Alebo len pod cenu. Nemáme typy komplexných futbalistov, ktorí by po všetkých stránkach dosahovali úroveň hráčov v zahraničí.“

Alexander Vencel st., asistent trénera reprezentácie a Slovana: „Pracujeme s veľmi priemernými manažérmi, ktorí ponúkajú našich hráčov za nízke ceny. Rumunskí či bulharskí futbalisti dnes prestupujú za oveľa vyššie sumy. Ako je možné, že napríklad zahraničný manažér dokáže sprostredkovať prestup senegalského futbalistu do nemeckej Bundesligy za päť miliónov mariek a náš iba za milión? Buď je slabý manažér, alebo hráč.“

PRIPRAVIL MIROSLAV BUKOV
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  2. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  3. Zázračná škola so zelenou strechou
  4. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  9. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  10. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 347
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 671
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 647
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 598
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 8 185
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 6 920
  7. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 463
  8. Po Slovensku na motorke 5 819
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 244
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 703
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu