Utorok, 1. december, 2020 | Meniny má EdmundKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Máme sa báť čerstvého špenátu alebo kapusty? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

 

clanok je v istom zmysle znacne nepresny az zavadzajuci. pretoze bakteria E. coli ma vela druhov a pre cloveka toxicky je druh E. coli O157:H7. bakteria E.coli (iste druhy) je normalnou sucastou crevnej flory aj u cloveka.
 

Chudak spenat, ked si autor myli dojmy a pojmy

Ako on moze za to ze ho neumyli a neuvarili? A na vine nebol spenat alebo ina zelenina, ale bakterie. BTW. aj blbe rady - napr. o meneni hubky na riad. Hubka sa na riad vobec nema pouzivat .
 

hubka

co sa ma miesto nej pouzivat?
 

 

drátenka na parkety
 

Na riad

Textilná handrička, ktorá sa dá vyprať. V póroch molitanovej hubky sa totiž udržiavajú baktérie a nedajú sa odtiaľ odstrániť.
 

Čo si o nás len špenát pomyslí ?

 
Hodnoť

Kapusty sa nebojím

Oveľa nebezoečnejšie sú kapustné hlavy v parlamente.
 

Keby si ich nastrúhal, podupal

a zavrel do suda, boli by celkom fajn.
 
Hodnoť

Vytlačil som si to!Konečne mám v ruke argument proti špenátu :)

 

"zdrojom môže byť nakazené, tepelne nespracované

mäso, mlieko, ovocie i zelenina" To má z toho vegánstva, keď sa všetko žerie surové, tepelne neupravené...
 

 

teraz ti nerozumiem. veganska dieta je dieta, ktora neobsahuje zabite tvory (cize maso, popripade aj vychodoazijske speciality ako rozne chrobaky ap.) a zivocisne produkty (mliecne vyrobky, vajcia, med ap.). so spracovanim to nema nic spolocne. napr. zemiakove placky su cisto veganske jedlo, halusky s kapustou (strapacky) taktiez, chlieb s horcicou jakbysmet (samozrejme to musi byt horcica bez medu), rozne pecivo a kolaciky, ktorych cesto neobsahuje mlieko,maslo a vajicka, atd.
to co spominas, "surovi vegani", je podskupina veganov, ktori jedia len stravu tepelne nespracovanu (za hranicu beru cca. 46 C, cize napr. jedia aj tofu ap., ale nejedia chlieb, ci cestoviny), ale nereprezentuju veganstvo ako celok.
potom su este aj fruktariani a ti jedia len plody, takze napr. nejedia korenovu zeleninu (mrkva, cibula ap.), kedze sa jedna o koren rastliny a nie jej plod, ci rebarboru (stonka rastliny) ..., tofu (vyrobok) atakdalej atakdalej. tito su najextremnejsi (z nasho pohladu).
 

no minule som čítal

o tofu čo je to za sajrajt.....v podstate už všetko je sajrajt....
 

v podstate už všetko je sajrajt

o burčiaku v Grinave ani nehovoriac :D
 

 

ako sa to vezme. recept na tofu je stary tisicky rokov (doslovne) a tofu si mozes spravit sam doma. nie je to az take zlozite. tak isto ako si napr. mozes doma spravit syr, ak mas kravu, kozu, ovcu, ci jednoducho cerstve mlieko. a samozrejme ak vies recept.
a s tym, ze v podstate uz vsetko je sajrajt, no, mas plusminus pravdu. co uz ...
 

no proste

jeden šit :)
 

Záleží na takej tej vnútornej sile človeka..

Keď niekedy dokážem sám seba presvedčiť, že obed v jedálni bol jedlom, tak nevidím najmenší problém vsugerovať si, že výborný bravčový rezeň na tanieri je vlastne neškodná koreňová zelenina..
.
;o)
 

tiež vravím,že niet nad dobrý tatársky bifstek :)

 
Hodnoť

 

huspenina nie je tepelne upravovaná, veď tie parčky a uši by nik surové hádam nejedol!
 
Hodnoť

"výskyt salmonelózy dosiahol vrchol na Slovensku v roku 1989"

Veru, rok 1989 to bol riadny "priekak" :).
 
Hodnoť

 

od kapusty chlap je husty
 

1 2 >

Najčítanejšie na SME