vyskytujúca sa bežne v bielkovinách jej soná soľ - glutaman sodný má tú vlastnosť, že chutí "mäsovo", z tohto hľadiska ide o obohatenie potravy aminokyselinou
Glutaman je potrebný na stavbu buniek. Ludske telo ho obsahuje cca vo viazanej forme asi 2 kg. Samo ho produkuje a nedokázali sa žiadne zdravotné následky po používaní. Až na pár alergikov , ktorí sú citliví aj na zemiaky, ryžu, atď... Zato zvlášť škodlivý je dihydrogen monoxid , ktorým sa onohacujú všetky sáčkové polievky.
nechapem formulaciu
kyselina glutámová je esenciálna aminokyselina
jej soná soľ - glutaman sodný má tú vlastnosť, že chutí "mäsovo",
z tohto hľadiska ide o obohatenie potravy aminokyselinou
Samo ho produkuje a nedokázali sa žiadne zdravotné následky po používaní. Až na pár alergikov , ktorí sú citliví aj na zemiaky, ryžu, atď...
Zato zvlášť škodlivý je dihydrogen monoxid , ktorým sa onohacujú všetky sáčkové polievky.