Streda, 20. november, 2019 | Meniny má Félix

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Čerstvý chlieb každé ráno je v ohrození, pekári už nevládzu (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

a teraz si predstav, že tí pekári
by chceli mzdu 580€. No nedal by si im po hube? Nie že ušetria za nocľah, ešte by chceli aj príplatky. Radšej budem žrať trávu, ako takým egoistom dať 50 centov.
1518588
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

chudák lanoes, nebude si môcť ráno kúpiť teplé rožky. dopracoval ako riško
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

...

Tak zdvihnite cenu pečiva. O čom sa tu bavíme? Ľudia budú chlieb žrať vždy ved to majú aj v písme svätom. Si myslíme že ceny nedorovname západu? Jasne ze hej a keďže sme Slováci tak ich aj prevalcujem3. V lete v ITA v bežnom supermarkete 100g bravc šunky cez 4-5e. Ak majú mať ľudia minimalku 600e tak aj chlieb bude za 5e. Dôležité je ze váš priemer kúpil byt za 400t pričom legálne si ich z minimalky nenasetril.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

.

Ty si nepamatas co tu bolo, ked zdrazelo maslo asi pred rokom-dvoma? Ved v tejto krajine sa mesiac o nicom inom nehovorilo. Vies si predstavit co by sa dialo pri chlebe? Jaky kuciak, kocner, siroky, vyboh, bzan..... Chleba! Na ten nešahaj.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Pekári by sa určite

nemali pokúšať konkurovať supermarketom cenami, ale chuťou a kvalitou, tam sa ich pridaná hodnota môže najlepšie prejaviť. Momentálne sa však výrobky 2/3 súkromných pekární od produktov z Lidla či Kauflandu výraznejšie nelíšia.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

lenže väčšina pekárov dnes už nepečie chlieb a pečivo, ale výrobky zo zmesí. namiesto majstrovského miešania surovín len zmiešajú zmes s vodou a cesto je hotové.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

No tak potom nech

sa nesťažujú, za priemerné výrobky naozaj nemôžu pýtať nadpriemerné ceny...ako to teda robia pekári v Taliansku či Francúzsku? Viem, koľko tam také pečivo stojí, ale nech mi nikto nehovorí, že u nás by sa nenašlo dosť zákazníkov, ktorí si namiesto osemdesiatich rožkov a piatich pecňov chleba na víkend nekúpia desať rožkov a jeden chlieb síce za štvornásobnú cenu, ale chuťovo neporovnateľný.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Každý má dostať za svoju prácu primeranú

plácu. Nie je od ultrapravicových bohatých SME - čítačov a ultrapravicových všetko sociálne kritizujúcich redaktorov fér, že vyžadujú od ťažko v noci pracujúcich pekárov, aby pracovali za almužnu. Súhlasím s tým, aby chlieb aj rožky stáli aj 2-krát viac. Za každú prácu patrí primeraná odmena. Nakoniec sme sa dočítali aj to, že za daných podmienok mladí pracovať v pekárni nebudú. Takže ako? Zvýšiť mzdu, aby boli pekári aj v budúcnosti, alebo nechať dootročiť starých a nemať pekárov o pár rokov vôbec?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Je načase, aby komunistický gulášový rohlík stál 10 centov. Pred časom, keď v televízore skúšali politikov, či vedia ceny základných potravín, myslím iba Matovič vedel, že rohlík stojí 7 centov. Dnes stojí 8. Ale to je zaiste málo.

BTW, v prípade rohlíkov vidíme, že v komunizme sme mali aj dobré veci. Obchody sú plné najrôznejšieho pečiva, ale komunistický rohlík sa stále drží na prvom mieste. Volám ho komunistický gulášový podľa kresleného filmu, ktorý vyrobili krátko po nežnej na poosieranie všetkého komunistického. S rohlíkmi sa chceli vysporiadať tak, že za debilnej hudby ich vygrcial Husák. Ale keď sa prenesieme cez tento naozaj hnusný záber, ku gulášu lepší rohlík nezoženieme.

Hlavná chyba pečiva (aj rohlíkov) je, že nové druhy sú veľké-väčšie-najväčšie. Pekárom uchádza, že rohlík a najmä lúpačky si nekupujeme, aby sme sa zadúšali cestom, ale aby sme vychutnali kôrku. Keď kupujem rohlíky a lúpačky, vyhľadávam nepodarené zdeformnované. Tie sú najchutnejšie. Tenké rohlíky nezoženiete. Ani banketky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja v okoli poznam len dva typy rozkov - taky tensi, 4-5 cm priemer (napr billa - dobre, kaufland - vlemi zle), ktory sa s treskou pohodlne napchat do ust, a taky hrubsi nafufnanejsi 6-6,5 cm (delia, malina), ktory sa uz horsie je, a nema korku amje celkovo taky mokrejsi.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Prečo treba mať čerstvý chlieb ráno?

Pokojne nech pečú cez deň. Aj tak väčšina ľudí si cez pracovný týždeň kupuje chleba poobede až večer.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Lebo Sulík potrebuje mať čerstvo napečené nonstop ... 24/7
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

to nikdy nepovedal
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Veru tak

povedal 24/7/52
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Jasne. A rozvoz, uskladnenie, desattisice zakaznikov, restauracie, skoly, jedalne...nech sa prisposobia :)))
System je nastaveny dobre, funguje po celom svete, len nasa ekonomika je postavena na hlavu. Vysoke dane a odvody, "monopol" velkopredajni, slaba kupischopnost velkej casti obyvatelstva, tam je problem a nie v case kedy sa chlieb pecie ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Kto sa prispôsobuje.

Nie nech sa radšej prispôsobia státisíce zákazníkov ako desaťtisíce zákazníkov. V jedálňach, školách a v reštauráciach sa je teplé jedlo a nie pečivo. Pečivo ľudia jedia hlavne večer a ráno keď majú doma čerstvý chleba upečený včera ráno. Prečo by sme mali mať pracujúci o 17-18. hod chleba v obchode.
Problém niesu odvody a dane - skoro všade v EU sú rovnaké ,ale veľký odliv kapitálu do zahraničia a tým znížená cez výplaty kúpyschopnosť obyvateľstva.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a tu vidime v priamom prenose

ako sa priplatky za pracu za sviatky premietnu do cien vyrobku...

cize vsetko je spojena nadoba, vlaky zadarmo, obedy zadarmo, vyzsia min mzda, atd atd...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Táto pani Lopúchová sa raz blysla u Bielika na Ta3, vraj, ale keď schvália príplatky v noci, za soboty, nedeľe a sviatky, ták oni to budú musieť zaplatiť.
To bolo vyplakávania.
Nie som za to, aby to takto regulovali, mám skúsenosti aj ako podnikateľ, aj ako zamestnávateľ. Keď však niekto robil v sobotu, nedeľu, sviatok, u mňa to mali zaplatene. Je to vec dohody a zákona.
Pokrivenie nastalo po socíku, šofer si už nemohol robiť fušky, odlievať PHM, čašník, kuchár si nemohli čórovať chlast a jedlo, skladníkovi kukali na evidenciu. Za socíku to bolo všetko možné a zrazu bum - bác budete robiť za minimálku, ale výhody žiadne.
Pritom všetky tieto a iné profesie chcú celého človeka a toto sú dôsledky.
Spoločnosť, kde zavládne kastovníctvo je chorá.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Kastovnictvo maju v Indii a nie na Slovensku. A nepíšte tu, že kradnúť je v poriadku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Rakusku su podobne ceny a neni problem !

Ako je prosim mozne, ze v Rakusku nakupujem zemlu 100g za 0,15eur a nas stoji 60g 0,10 eur, cize o 11% na kg u nas drahsie ako v Rakusku ! ... o kvalite ani nehovorim ! Platmi pekarov to asi nebude a ani rozdiel v DPH to nevysvetli.

Zial taketo kecy mozu tlacit konovi - chudak ludia, ktori nebyvaju napr v Bratislave a nemozu nakupovat v Rakusku !

https://potravinydomov.itesco....
https://www.interspar.at/shop/...
 

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME