Utorok, 12. november, 2019 | Meniny má Svätopluk

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Nechceli ovocie síriť ani sladiť, tak ho začali mraziť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

az na to, ze sa pri lyofilizacii ovocie nesusi mrazom ale vakuom. skuste si dat ovocie do mraznicky, ci vyschne ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A samotnym vakuom sa da susit? Nezmyselna otazka tak ako otazka ci sa da mrazom susit https://sk.wikipedia.org/wiki/... Lyofilizacia sa takisto oznacuje ako vakuove vymrazovanie a pre odstranenie vody z media (napr. ovocie) sa pouzivaj aj vakuum aj mraz. Zaklad je v pochopeni ze nejde o susenie ale o odstranenie vody teda otazka ci sa da susit mrazom alebo vakuom je nezmyselna lebo nejde o susenie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

samozrejme ze sa da susit samotnym vakuom. prave vakuum pri lyofilizacii zabezpecuje odstranenie vody teda vysusenie, mraz sluzi len na zachovanie tvaru a chuti. lyofilizacia sa ako vakuove vymrazovanie, alebo susenie mrazom mylne oznacuje potravinarmi.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

outdoor

Do batohu na hory sú fajn. Aspoň sa vie čo je to za ovocie, žiadny anonymný zdroj. Recenzia tu: https://doprirody.prakticky.sk...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME