Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Celé roky sa zrejme v obchododch ilegálne predávalo konské mäso (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť

Ked uz o zdravej strave ...

Vytahuje sa dopad konzumacie konskeho masa, el nepise sa, co znamena ten "dopad". Ked sa pove "A", malo by sa povedat aj "B", nie len virtualne basnit a "dopade na ludske zdravie". Ak uz pustate do eteru taketo "strasidelne" spravy, slusilo by sa dat slovo aj odbornikom, aby konkretizovali, v com spociva skodlivost konskeho masa? Kone maju sifylis, alebo AIDS, alebo siraia malariu, ci su malomocne? Hmmm!
 

 

Jedna americká kulturistka povedala, že je výlučne konské mäso. Takže čo sa ideme zblázniť z troška napašovanej koniny. Teraz nám dali poliaci vyžrať jeden a pol tony kuracieho mäsa nakazeného salmonelou. Skrátka, kým nedávajú do klobás mrtvoly z patológie, buďme kľudní.
 

 

problem nebude v konine samotnej, ale v tom, ze nie je zarucena jej nezavadnost.
Celkovo je to vlastne neustale dokola - vyrobi sa bombasticka sprava, na ktoru ludia skocia, ale to podstatne sa tam neobjavi - teda, ci s vyskytol nejaky skutocny problem. Ale to chce istu pracu, sledovanie problemu a iste vedomosti z chemie a spol. a to obvykle novinarom chyba.
Nepredpokladam, ze sa zachovalo vela vzoriek onoho masa, ale napr. svojho casu znama polska sol - zeby jej zlozenie bolo naveky nezname?
 

 

Isteže, mäso by malo byť pod kontrolou. Ale stávajú sa veci. Napríklad choroba šialených kráv. Vraj vznikla v anglicku potom, čo sa sprivatizovali továrne na prípravu krmnych zmesí. Dovtedy sme ani nevedeli, že hovädzí dobytok sa prikrmuje múčkou vyrobených z uhynulých kráv. Múčka však musí byť tepelne dobre spracovaná. Súkromník sa pokúšal šetriť a následok boli šialené kravy.

Niečo podobné sa udialo u nás po revolúcii. Sprivatizovala sa údiareň rýb. Za komunistov sa dôsledne dodržiavala doba údenia, aby sa zničili baktérie salmonely. Lenže po vypuknutí demokracie si robotnícka trieda myslela, že môže skrátiť dobu údenia, a šli na pivo. Výsledok bola séria hnačiek a jedno mrtve dieťa.

Pamätám si aj na epidémiu žltačky z párkov. Vraj jeden robotník bol nosičom nákazy. Ja si myslím, že to ani nebol podstatný problém. Jedno kýchnutie by nenakazilo nenakazilo výrobnú dávku. To sa chlapík musel na párky vymočiť, či skôr do zmesi vykonať veľkú potrebu.

Alebo použitý motorový olej v konzervách sardiniek v Španielsku.Niekoľkým ľudom sa to vraj poškodilo mozog, ale nešlo to jednoznačne dokázať, takže výrobca sa z toho vyštrikoval.
 

 

problem nieje v konskom mese
problem ze ze to pasovali, nepriznali a pod
100x rasdsej budem jest meso z kona ako "kvalitne " meso z teska/kaflandu resp od vEU vyrobcu a idealne v akcii

pajcuju vsade, keby clovek vedel co sa kde pajcuje, nejedol by nic
kto ma moznost zaobstara si vlastne

a k BIO.... ze ma kura o 2cm stvorcove vecsi vybeh, tak uz je BIO lebo to papierovo splna
a este detajl k domaej strave aj ked to pod tento clanok asi moc nepasuje...

ludia sa chvalia domacimi produktami ale ze taka kura je umelo vyslachtena to asi ani netusia ale GMO vidly cepy a ide sa s faklami...
 

 

Len poznamka ze BIO nie je zdaleka len o tom dokonca minimalne vacsom vybehu.
 

Sviňa Putin !

Len celkom nerozumiem, ako to tí komunisti dokázali ?
 

o o chvilu sa dozvieme

ze niekedy sa do obehu dostavalo aj opicie alebo ludske maso
 

Na Slovákoch sa toho zmestí

Veď Slovensko je potravinový odpad Európy. Teraz som zvedavý ktorej komerčnej teôlevízie zaplatí pán poľský veľvyslanec a bude Slovákoch presviedčať o "kvalite" poľských výrobkov. V normálne fungujúcom štáte kde platia elementárn epravidlá slušnosti by každá televízna spoločnosť pána veľvyslanca kopla do jeho poľských gulí a odmietla by takýto paškvil odvysielať. Sypať chemickú soľ do žrádla, dopovať antibiotikami kurence, to je podľa pán aveľvyslanca asi v poriadku.
 

 

Ale poľský premiér bol úprimný. Na priamu novinársku otázku, či by svojim deťom dal výrobky s posypovou soľou, povedal, že nie.
 

 

Zrejme boli kone nadopovane roznymi liekmi ci aj hormonalnymi pripravkami a toto ludkovia papali v masovych (konskych) vyrobkoch.
 

 

skor tipujem na koniky co povodne tahali po rumunsku karicky - nulova veterinarna starostlivost a na stare kolena skoncili v klobasach - na juhu Francuzska je dost velka enklava ich spoluobcanov, co si z toho spravili biznis.
 

 

tak som sa zrejme mylila, podla ORF islo o kone z vyskumnych labakov farmaceutickej firmy
 

 

Taký kôň z Rumunska, čo v živote nevidel injekciu a medicínu bude pre ľudský organizmus zdravší ako kôň ktorí pretekal a dávali mu rôzne ATB, analgetiká a podobne.
Takže radšej by som dostal toho z Rumunska :-D
 

 

no neviem neviem, rumunski kocovnici nepredaju mladeho zdraveho kona na bitunok, len stare ci chore marhy. Ked kupujem hovazinu, tak necakam, ze na nu za zivota pokrikovali Dig more, hijo Banan.
 

 

... pritom stačí jediný pohľad mikroskopom a odborník vie, či sa jedná o koňa alebo kravu.
 

 

BTW, už to v tomto živote nestihnem, ale keby som mohol, založil by som krčmu a mám pre ňu skvelý názov: "Výčap u zdravého koňa".
 

 

heh, aj krčma U starej marhy je prima nazov pohostinskeho zariadenia pre take vysluzile osobnosti ako my :D
 

 

Stará marha sa mi veľmi nepáči. Marha je po maďarsky hovädzí dobytok. To nie je zrovna ideál pre názov pohostinstva. Možno ti došlo, prečo môj názov je práve Výčap u zdravého koňa. Pre istotu uvediem vtip, z ktorého vychádzam.

Chlapom nechutnalo pivo podávané v miestnej krčme. Zobrali z neho vzorku a poslali na rozbor. Za týždeň prišiel výsledok. Na papieri stálo: Kôň je zdravý.
 

 

hahaha, tak ten som nepoznala, ale je dobry :D
 

1 2 3 > >>

Najčítanejšie na SME