Streda, 25. november, 2020 | Meniny má KatarínaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Programové vyhlásenie vlády: Ministerstvo spravodlivosti (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

Pokračujú v pokusoch Lipšica

o ovládnutia súdnictva

To uz vcera povedal Harabin. Vlastny nazor nemas?

Ešte, že slov.justícia je nezávislá od pánov Mečiara, Harabina a spol.

Od predsedu najvyššieho súdu

by mala byť nezávislá ?
To si kde nabral ?

Hodnoť

Vyborne.Drzim palce aby sa to podarilo vsetko.Podporujem to.Je to velmi velmi potrebne.

Hodnoť

... Hitlerovi, aj ten prehral vojnu !!!

"Vláda SR navrhne prechod správy rozpočtovej kapitoly Najvyššieho súdu a Súdnej rady, ako aj Generálnej prokuratúry SR pod správu Ministerstva spravodlivosti SR."
.
Samé logické nezmyselné návrhy ... !!!

Pro bono iustitiae

Skutočne zlá situácia v justícii dospela tak ďaleko, že už niet inej cesty, tieto opatrenia budú pro bono, teda v prospech nielen justície, ale hlavne účastníkov konania, verejnosti, znalcov, advokátov atď. Poznám problematiku súdnictva zvnútra a viem, že hlavným problémom nie je ani tak osoba predsedu NS SR, stretávam sa s jeho rozhodnutiami a preto ho ani nepovažujem za odborníka,problémom je samotný systém sudcovskej samosprávy, ktorý umožnil jemu a jeho blízkym osobám, ovládnuť slovenskú justíciu. Stačí si len prečítať napríklad zápisnicu z posledných zasadnutí Súdnej rady zo dňa 04.05.2010, kde došlo stretnutiu Bjørna Solbakkena, prezidenta Európskej asociácie sudcov a Güntera Woratscha, honorárneho prezidenta Medzinárodnej asociácie sudcov, s členmi Súdnej rady Slovenskej republiky. Po prečítani si človek uvedomí, kde vlastne smerovala na naša justícia, uvedení sudcovia, predstavitelia najsilnejšiej orgnizácie sudcov v Európe, len tak mimochodom uviedli, že s podobnými problémami justície sa v Európskej únii nestretli a mimo nej mali podobný problém len na Urajine.

3 pripomienky

1. kazda kradez nech je trestnym cinom bez ohladu na hodnotu veci
2. system audiozaznamov pojednavani nech zaplatia sudcovia zo svojich platov. Oni stav nedovery sposobili a takto im bude zhmotnena.
3. pevna struktura rozsudku. Dokazy v bodoch a jasne rozpisane. Rovnako obrana protistrany. Priestor na vyjadrenie sudeneho.

Najčítanejšie na SME