Základná marináda: * 50 ml oleja * 400 ml vody * 150 ml sójovej omáčky * pol lyžičky majoránky * pol lyžice horčice * 1 rozotrený strúčik cesnaku * 1 pokrájaná stredne veľká cibuľa * pol lyžičky morskej soli * koriander * rasca * mleté čierne korenie.
Čerstvý syr tofu nakrájame na kocky a asi 10 minút necháme marinovať v základnej marináde alebo ho jednoducho ochutíme sójovou omáčkou a rascou. Potom ho opečieme do červena a uložíme na tanier s listami čerstvého šalátu. V zime sa ponúka alternatíva dusenej kapusty a knedle.
Všetky ingrediencie základnej marinády dáme do hrnca a prikryté varíme asi 5 minút na miernom ohni. Precedíme, znovu povaríme a odložíme do chladničky. Tofu potom môžeme marinovať v tomto náleve celé alebo pokrájané na plátky 10 až 15 minút.