Nedeľa, 26. september, 2021 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

Dubnická vakcína - kyslá kapusta

Chrípkový vírus zatriasol aj takou autoritou, akou je termínová listina najvyššej hokejovej súťaže. Ako sú hokejisti tvrdí chlapi, tak dokážu byť v súbojoch s epidemiologickým súperom krehkí. Nielen zápas, ale aj ich tréningy sú plné kontaktov telo na ...

Chrípkový vírus zatriasol aj takou autoritou, akou je termínová listina najvyššej hokejovej súťaže. Ako sú hokejisti tvrdí chlapi, tak dokážu byť v súbojoch s epidemiologickým súperom krehkí. Nielen zápas, ale aj ich tréningy sú plné kontaktov telo na telo, spoločné býva sprchovanie, stravovanie. Extraligového nováčika z Banskej Bystrice handicapovala chrípka už od začiatku sezóny. V predvianočnom období však zdecimovala aj kádre Martina, Prešova, Nitry, ba aj košického majstra, ktorý by mal mať so zdravotníckym potenciálom odvodeným od mocného sponzora - VSŽ - teoreticky najvyšší stupeň odolnosti. Príroda však nezvykne rešpektovať vždy bohatých a ako najimúnnejší sa napokon ukázal súdržný kolektív z Dubnice, ktorý má možno najskromnejšiu pokladnicu v extraligovej spoločnosti. Tajomníčka hokejového klubu Mária Žurková ochotne prezradila tajomstvo dubnickej "vakcíny": "Kyslá kapusta. S masérom Pavlom Kyselicom a našimi ľadármi sme ju natlačili do suda a chlapci ju sŕkali pred a po každom tréningu. Žiadna chémia, klasický recept starých materí. Kapusta a na ochutenie jablká s chrenom. Nehovorím, že kyslá kapusta zabrala stopercentne. Niektorí chlapci s chrípkou napokon zaľahli, ale našťastie až počas vianočnej prestávky. Ale v zásade nám pomohlo, že sme stavili na taktiku - od kapusty chlapi hustí." O koncepčnej práci dubnického manažmentu svedčí aj fakt, že po šesťtýždňovom kvasení v týchto dňoch dozrieva v dubnickej kabíne ďalší sud kyslej kapusty. Január je vraj v hokejovej sezóne strategickým mesiacom. V Dubnici tomu prispôsobili aj tradičné novoročné vinše. Najprv dezinfekčný hlt kyslej kapusty, potom bozk na lepšie časy.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  2. Jablone prekonali očakávania. O bývanie v Bytči je veľký záujem
  3. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho
  4. Znalec slovenského brandy
  5. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  6. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Samočistiace vypínače chránia pred infekciami
  2. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  3. Hobbymarket OBI predstavil nový koncept predajne v Michalovciach
  4. Aktuálne radarové a slovenské hlásenia v autokamere?
  5. Tesco announces net-zero target of 2035 for its operations
  6. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  7. Lekárska prehliadka pre cudzincov je v Nitre, aj bez objednania
  8. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  9. Rozšírená realita a ovládanie na diaľku
  10. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  1. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi 6 917
  2. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho 5 811
  3. Prišli škrečky a Dedoles počíta tržby na desiatky miliónov 4 606
  4. Zateplenie strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 933
  5. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať? 3 755
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 3 612
  7. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 535
  8. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im? 3 397
  9. Jablone prekonali očakávania. O bývanie v Bytči je veľký záujem 3 305
  10. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy? 2 938
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Zatvoriť reklamu