F. MICHNA, obchodný riaditeľ Dunako, s. r. o. Dunajská Streda: "Uhorky momentálne spracúvame z domácich zdrojov. Zatiaľ je pre nás neúnosné dovážať ich z Maďarska, pretože tam majú pomerne vysoké ceny. Spracujeme 400 - 700 ton uhoriek, chceme ich expedovať pre domáci trh. Už sme aj vyvážali, napríklad do Austrálie. Cena konzervovaných uhoriek v 7-decových pohároch by mala byť okolo 21 Sk bez DPH. Treba si uvedomiť, že stúpli ceny obalových materiálov a aj cukru, ktorý sa pridáva do konzervačnej zmesi."
M. SUCHÝ, riaditeľ Stupavskej konzervárne: "Predpokladáme, že spracujeme okolo 450 ton uhoriek. Surovinu berieme z celého Slovenska a podarilo sa nám ju kúpiť o korunu lacnejšie ako pred rokom. Platíme v hotovosti. Zamestnali sme na brigádu dokonca aj 30 pracovníkov Korasanu Rajec, aby sme pomohli zamestnancom krachujúcej fabriky. Uhorky prvej triedy, 7-decové, z tohtoročnej úrody budeme predávať po 26,70 Sk."
J. BACHÁR, Lucon, s. r. o. Lučenec: "Spracúvame približne 30 percent dovezenej produkcie, ostatok je domáca surovina. Ceny sú tento rok pomerne vysoké a navyše suroviny je nedostatok a čiastočne sú problémy aj s kvalitou. V oblasti Lučenca sa v tomto roku urodilo oveľa menej uhoriek a bolo menej osiatych plôch."
M. ČÁRSKY, ekonomický námestník Salvatoru, a .s. Moravský Svätý Ján: "Na vlastné spracovanie máme suroviny dostatok. Zatiaľ je ťažko povedať, aké budú ceny v septembri, októbri, ovplyvní to ponuka a dopyt a to aj zo zahraničia, napríklad z ČR."