po prvýkrát. Ich predajnosť zatiaľ odskúšali v obchodnej sieti východoslovenského regiónu. Vegetariánske salámy vyrábajú zo sóje, morských rias, bielka, korenín a s prísadami v 5 variantoch - kápiou, syrom, hráškom, šampiňónmi a ich zmiešanín. "Vývoj prebiehal v našom podniku, nemali sme vzory. Ostatne v tejto oblasti nie sú na trhu," povedal D. Kovačič. Cenu salám odhadujú na 80 Sk za kilogram a ich doba trvanlivosti je 4 dni. Okrem vegetariánskych salám a medailónov sa uznanie Zlatý kosák ušlo i pečenému plnenému kurčaťu a pečenej hydinovej plnke. Oba výrobky košickej firmy spĺňajú taktiež požiadavky racionálnej výživy a v podstate ide o hotové výrobky, ktoré stačí prihriať v mikrovlnnej trúbe. Cena plneného kurčaťa má byť asi o 10 percent vyššia ako mrazeného a jeho doba trvanlivosti je takisto 4 dni.
Autor: SME-jk